Єдиний український підводний човен Росія хоче залишити собі, - ЗМІ

Росія не збирається віддавати субмарину "Запоріжжя" військово-морським силам України.

Про це пише видання "Флот України" з посиланням на джерело у Чорноморському військово-морському флоті РФ.

57 членів екіпажу човна, що залишилися служити в Росії, зараз займаються обслуговуванням систем підводного човна. Заходів з підготовки до повернення "Запоріжжя", який зараз знаходиться у Севастополі, до складу українських ВМС не передбачаються.

За даними видання, 43-річна субмарина зараз знаходиться у поганому стані і на повне і якісне її відновлення потрібно 20 мільйонів доларів.

"Човен "Запоріжжя" стоїть в Севастопольській бухті. Над ним піднято Андріївський прапор, він нікуди не переміщується. Буквально годину тому про це моє джерело мені повідомляло", - цитують Новини 2+2 керівника медіа-центру Міноборони України в Криму Владислава Селезньова.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
потреби ні у підводних човнах, ні у великих військових кораблях Україна немає. Ми не настільки багаті щоб витрачати дурні гроші на їх утримання. Чорноморська калюжа прострілюється ракетами і пролітається авіацією за мить. А Сомалійські пірати нам аж ніяк не загрожують. Єдине що нам потрібно це маневрені морські частини прикордонних військ для боротьби з порушниками кордону і браконьєрами. Усьому свій час. Наш пройшов. Кравчук з нашим землячком, випускником СШ38 Кудюкіним успішно розікрали найбільше у світі Чорноморське пароплавство. А колиб його чесно продали то можна булоб саме ці морські частини для прикордонників озброїти найновітнішою технікою.
Відповісти
Останні новини
Єдиний український підводний човен Росія хоче залишити собі, - ЗМІ
22 квітень, 2014, 22:34