У Чорному морі - ще один військовий корабель США

У Чорному морі - ще один військовий корабель США
Ракетний фрегат ВМС США USS Taylor (FFG-50) перетнув протоку Босфор, повернувшись в акваторію Чорного моря після ремонту в порту на грецькому острові Крит.

Фрегат озброєно артилерійською установкою Mark 75, зенітним артилерійським комплексом Phalanx CIWS, зенітними керованими ракетами SM-1, протикорабельними ракетами Harpoon і системою радіоелектронної боротьби AN/SLQ-32, - повідомляє Дзеркало тижня.

Фрегат USS Taylor вже заходив у Чорне море напередодні Олімпіади в Сочі.

У квітні цього року в Чорне море прибули есмінці ВМС США Donald Cook і Truxtun і французький протичовновий фрегат Dupleix.

Тривале перебування військових кораблів США в Чорному морі раніше засудив глава МЗС Росії Сергій Лавров - він зазначив, що перебування там суден неприбережних держав регулюється міжнародною конвенцією Монтре і обмежується за термінами та тоннажем.

А напередодні в Міноборони США заявили, що відправлять до Польщі і країн Балтії свої війська для проведення позапланових навчань.

За словами офіційного представника Пентагону контр-адмірала Джона Кірбі, таке рішення прийняли, щоб підтримати союзників з Північноатлантичного альянсу у світлі напруженої ситуації в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Чорному морі - ще один військовий корабель США
23 квітень, 2014, 09:53