У Луцьку бюджетники платитимуть за тепло більше, ніж інші установи

У Луцьку бюджетники платитимуть за тепло більше, ніж інші установи
Луцькі бюджетні установи в порівнянні з іншими споживачами, крім населення, платитимуть за опалення 1 квадратного метру приміщення на 0,43 гривні більше.

За підігрів одного куба води бюджетники також платитимуть на 0,52 гривні більше, ніж інші споживачі, крім населення.

Таке рішення прийняли під час засідання виконкому Луцькради у середу, 23 квітня.

Питання різниці між тарифами для бюджетних та інших установ було дискусійним. Так, за централізоване опалення 1 квадратного метру приміщення бюджетної установи в опалювальний сезон пропонували встановити тариф на рівні 20,77 гривні. Для інших установ тариф хотіли зробити на рівні 20,34 гривні.

За централізоване гаряче водопостачання з бюджетних та інших установ просили однаково – 59,10 гривні за один куб. Утім, підігрів одного куба води для бюджетників пропонувалося зробити на 0,52 гривні дорожче, ніж для інших споживачів, для яких тариф визначався на рівні 50,05 гривні.

Перший заступник луцького міського голови Святослав Кравчук зазначив, що не розуміє, чому школи чи дитячі садочки мають платити більше за підігріту воду, яку постачає ДКП «Луцьктепло».

«Я не бачу різниці між підігрівом води для різних установ. Транспортування одне й те саме, з однієї і тієї ж труби йде вода, і вона виходить для бюджетних установ дорожче, ніж для людини, яка живе в квартирі», – додав віце-мер.

Начальник планово-економічного відділу ДКП «Луцьктепло» Ольга Кравчук пояснила, що методику розрахунків тарифів для бюджетних та інших установ затверджує відповідна нацкомісія, і на підприємстві нічого змінити не можуть.

«Однак складається враження, що свої збитки ви покриваєте за рахунок бюджетних установ. Так діло не піде. Ви у себе пояски підтягніть», – висловився Кравчук.

Із ним погодився і секретар Луцькради Сергій Григоренко. На його думку, на ДКП «Луцьктепло» можна скоротити штат працівників, адже наразі там працює 900 людей.

Обидва посадовці зазначили, що не будуть підтримувати проект рішення, адже не розуміють, «чому баня платитиме менше, ніж садочок».

Член виконкому, заступник президента корпорації «Богдан» Володимир Гунчик нагадав, що ціни залежать від методики розрахунку тарифів. Тож, питання можна обговорювати постійно, утім, у «Луцьктеплі» нічого змінити не можуть.

Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що тарифи потрібно затвердити, адже вони пов’язані із нарахуванням субсидій соціально незахищеним верствам населення. «Якщо рішення не приймаємо, то люди не отримають субсидій», – додав він.

Врешті, розібравшись із питанням, члени виконкому погодили нові тарифи. Однак, надалі попросили готувати пояснювальні записки до всіх проектів рішення, які готуються на засідання виконкому, щоб було зрозуміліше.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Як брехали, як дурили людей, так і продовжують!!!
Відповісти
Не багатьом депутатам вистачає сміливості висловлюватись проти монополістів і олігархів. Але поки вони не можуть змінити систему, бо їх мало в місцевих радах і на вищому рівні. Якби було більше таких небайдужих як Григоренко, то б і ситуація змінилась.
Відповісти
Єремеєву терміново потрабні гроші на вибори.Тому романюка нагнув і до роботи))
Відповісти
Останні новини
У Луцьку бюджетники платитимуть за тепло більше, ніж інші установи
23 квітень, 2014, 11:37