На шахтах Ахметова розпочався страйк. ВІДЕО

На шахтах Ахметова розпочався страйк. ВІДЕО
На п'яти шахтах підприємства «Краснодонвугілля» в Луганській області, що належить гірничо-металургійному бізнесу «Метінвест» компанії СКМ Ріната Ахметова, почався страйк з вимогою підвищити зарплату

Про це повідомили співробітники компанії «Краснодонвугілля», пише Еспресо.TV.

«В «Краснодонвугіллі» почали страйкувати. 80 % шахтарів не виходять на роботу і зараз штурмують «Краснодонвугілля», - повідомив один із співробітників шахти.

Як розповідають учасники страйку, шахтарі Краснодона вирішили страйкувати 22 квітня на площі Молодої гвардії в місті Краснодон Луганської області приблизно в чотири години і не працювали всю ніч.

Біля будівлі підприємства «Краснодонвугілля» зібралося близько 2 тисяч осіб, які висунули вимогу: підвищити зарплату до середньої по Донбасу.

«Вчора в Краснодоні був мітинг з приводу референдуму і був інший мітинг. А у нас 22 число - день авансу. Ми отримали по тисячі гривень. Хоча ціни за останній тиждень зросли: бензин подорожчав, хліб подорожчав.

Ось один хлопчина і каже: «Давайте вимагати підвищення зарплати». Ми його і підтримали», - розповідає Михайло, один із шахтарів «Краснодонвугілля».

За його словами, максимальна зарплата шахтаря на цьому бюджетоутворюючому для Краснодона підприємстві становить 6 тисяч гривень, тоді як у середньому на Донбасі працюючим в забої платять по 8-10 тисяч.

«Ми в шахту опускаємося раніше, піднімаємося пізніше, але 6 тисяч гривень у нас - стеля. Тому автобуси третьої, четвертої зміни не поїхали в забій. І перша зміна теж не поїхала», - уточнює Михайло.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: Донецьк
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
непогані зп
Відповісти
В таких умовах, як працюють українські шахтарі, то ще й малі зарплати. Порошенко як прийде до влади, зразу здасть шахти Путіну, шоб конкуренцію російським шахтам не робили і не треба було гроші в модернізацію вкладати.
Відповісти
Останні новини
На шахтах Ахметова розпочався страйк. ВІДЕО
23 квітень, 2014, 14:22