У Волиньраді закликають православних об’єднатися в одну церкву

У Волиньраді закликають православних об’єднатися в одну церкву
У Волинській облраді підготували звернення до Патріарха Київського і всієї Руси-України УПЦ КП Філарета і Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри УПЦ (МП) митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія щодо необхідності невідкладного подолання розділення православної церкви в Україні.

Відповідний проект рішення розглянули під час засідання постійної комісії з питань духовності, релігій, освіти й науки, культури, ЗМІ у середу, 23 квітня, – пишуть у прес-службі Волиньради.

У зверненні, який підготував депутат облради, голова інформаційно-видавничого центру Волинської єпархії УПЦ КП Віталій Собко, йдеться про утворення єдиної Помісної Української Православної Церкви.

Текст проекту звернення подаємо без змін і доповнень:

«Звернення Волинської обласної ради щодо необхідності невідкладного подолання розділення Православної Церкви в Україні

Наша Вітчизна переживає вкрай тяжкі часи, фактично зазнаючи іноземного вторгнення. Тож нині особливо відчутна неприродність і небезпека понад 20-річного розділення Православної Церкви в Україні, яке конче треба долати, утворюючи єдину Помісну Українську Православну Церкву. Її утвердження відіграватиме потужну миротворчу та консолідуючу роль усього суспільства, сприятиме порозумінню між різними силами та не допускатиме розпалювання ворожнечі на національній, регіональній, мовній основі.

Зважаючи на це, Волинська обласна рада звертається до Патріарха Київського і всієї Руси-України Філарета, Місцеблюстителя Київської митрополичої кафедри митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія з проханням активізувати роботу комісій для ведення діалогу і зробити все можливе для подолання розділення Православ’я в Україні та створення єдиної Помісної Української Православної Церкви.

Також Волинська обласна рада закликає митрополита Луцького і Волинського Михаїла, митрополита Волинського і Луцького Нифонта, єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Володимира, духовенство та мирян православних єпархій області показати приклад єднання іншим регіонам України, зробити реальні кроки назустріч одне одному, які наближатимуть об’єднання».

Під час засідання комісії проект рішення одноголосно підтримали і рекомендували проголосувати за нього під час сесії. Депутати також проголосували за пропозицію колеги Валентини Блінової надіслати звернення всім обласним радам в Україні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: церква
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Немає УПЦ (МП), є РПЦ і Гундяєв. То з ким обєднуватись? Треба, щоб люди обєднувались під УПЦ і просити канонізації.
Відповісти
ніби то в стані самостійно вирішувати питання внутріцерковного життя без підказки свідомітів...
Відповісти
"Митрополита Луцького і Волинського Михаїла, митрополита Волинського і Луцького Нифонта, єпископа Володимир-Волинського і Ковельського Володимира, духовенство та мирян православних єпархій області показати приклад єднання іншим регіонам України, зробити реальні кроки назустріч одне одному, які наближатимуть об’єднання".

О це розумно. Нехай виберуть Голову церкви Волині, наприклад Михаїла, а він духовним обєднуючим усіх волинян. Як у Польщі католики.
Відповісти
Останні новини
У Волиньраді закликають православних об’єднатися в одну церкву
23 квітень, 2014, 16:33