У луцькій лікарні «похвалилися» низькими цінами на обстеження

У луцькій лікарні «похвалилися» низькими цінами на обстеження
Нижчих цін на обстеження, ніж у Луцькій міській клінічній лікарні, немає в жодному медичному закладі Волині, – кажуть у лікарні.

Собівартість всіх обстежень, які роблять у закладі, зменшили, – повідомляють на сайті міської лікарні.

Переглянули складові і вартість розхідних матеріалів для проведення діагностично-лікувальних маніпуляцій і процедур, які не забезпечені бюджетним фінансуванням, та проаналізували можливості з надання медичної допомоги за бюджетні кошти у Луцькій міській лікарні через ускладнення політико-економічної ситуації в країні.

Так, вартість витратних матеріалів для проведення одного дослідження на МРТ становить 300 гривень, на однозрізовому КТ – 130 гривень. Витрати для проведення ультразвукового дослідження органів черевної порожнини становлять 50 гривень, для проведення фіброгастродуоденоскопії – 50 гривень, рентгенографія однієї ділянки – 20 гривень.

Інформацію щодо вартості витратних матеріалів для проведення кожного обстеження можна отримати у діагностичних кабінетах.

«Виконати аналогічні дослідження з меншими витратами сьогодні не береться жоден з медичних закладів регіону», – кажуть у закладі.

Водночас, за бюджетні кошти у міській лікарні для пацієнтів стаціонару забезпечуються перебування та харчування у стаціонарі, дотримання санітарно-протиепідемічного режиму, медичний догляд, огляд та консультації спеціалістів, виконання медичних маніпуляції і процедур.

За показами проводяться основні лабораторні обстеження. Повністю забезпечене проведення оперативних втручань в екстрених випадках за життєвими показами та медикаментозне лікування невідкладних станів. За бюджетні кошти проводиться надання невідкладної допомоги в умовах травмпункту та у приймальному відділенні. За рахунок благодійників виконують і екстрену імунопрофілактику.

Бюджетом комунального закладу «Луцька міська клінічна лікарня» на 2014 рік видатків на придбання, ремонт діагностичного обладнання та розхідних матеріалів для них не передбачено.

Відшкодування за них здійснюється самими пацієнтами через представника БО «Муніципальна лікарняна каса». Як запевняють у лікарні, пацієнту на руки обов’язково видається квитанція прибуткового касового ордера.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Медичні обстеження входять до основних функцій системи охорони здоров'я і медичні заклади державної і комунальної власності ЗОБОВ'ЯЗАНІ здійснювати необхідні медичні обстеження, згідно Закону України "основи законодавства України про охорону здоров'я", медична допомога - діяльність професійно підготовлених медичних працівників, спрямована на профілактику, діагностику, лікування та реабілітацію у зв'язку з хворобами, травмами, отруєннями і патологічними станами, а також у зв'язку з вагітністю та пологами; Частина 3 ст. 49 Конституції України визначає, що в державних і комунальних медичних закладах МЕДИЧНА ДОПОМОГА надається безоплатно.
Обранці і слуги народу виходить радіють, що МИ БЕЗОПЛАТНУ МЕДИЧНУ ДОПОМОГУ, ГАРАНТОВАНУ ГРОМАДЯНАМ КОНСТИТУЦІЄЮ, НАДАЄМО ЗА МЕНШІ ГРОШІ. МИ ПОРУШУЄМО КОНСТИТУЦІЮ, АЛЕ НЕ СИЛЬНО. Смішно, як би не було так цинічно
Відповісти
Думаю, що Духневич трохи з переляку ....... того...
Це звучить ніби " Люструйте мене в останню чергу, бо я найдешевша із головних лікарів, або, не знімайте мене будь - ласка, я така безкорисна, я ще хочу трохи посидіти в кріслі"
Відповісти
Останні новини
У луцькій лікарні «похвалилися» низькими цінами на обстеження
23 квітень, 2014, 17:10