Головного міліціонера Волині оминув «коридор ганьби»

Головного міліціонера Волині оминув «коридор ганьби»
Начальник управління МВС у Волинській області Петро Шпига вважає, що не дійшов до того, щоб його в рідному місті «пропускали» через «коридор ганьби».

Так, він відповів на питання, чи доводилося йому пройти «коридором ганьби», коли 19 лютого штурмували будівлю УМВС, - йдеться в інтерв'ю Хронікам Любарта.

«Я вийшов через задні ворота. При собі мав зброю, також були з собою певні документи, я мусив їх зберегти. Чому я мав проходити через «коридор ганьби»? Хіба я зганьбив честь мундира? Вважаю, що я не дійшов до того, щоб мене у рідному місті «пропускали» через «коридор ганьби», - розповів Шпига.

Зокрема, керівник обласної міліції вважає, що не варто було взагалі міліціонерів без розбору «пропускати» через «коридор ганьби».

«Це приниження гідності людини. Це сильно впливає на психіку. І не знаю, чи зможе людина після такого нормально працювати у системі МВС», - відповів Шпига на запитання, чи варто було ставити на коліна перед людьми «Беркут» і заступника начальника управління Володимира Поліщука.

«Це травма на все життя. Бо це найбільша ганьба – стати на коліна перед народом. На коліна можна стати перед іконою. А тим паче, якщо тебе змушують ставати на коліна і зізнаватися у тому, чого ти не робив. Не доведено ж, що вони у когось стріляли. Вони виконували наказ, стояли на Майдані. Так, вказівки їм давали неправильні. Але ставити на коліна не варто було. Ефект від цього радше негативний», - переконаний він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.