Азаров обіцяє перевірки без попередження

Азаров обіцяє перевірки без попередження
Кабінет Міністрів ініціює перевірки якості дитячих товарів без попередження.

Про це заявив прем’єр Микола Азаров на засіданні уряду.

Він розповів, що у вівторок знайомився з результатами ринкового контролю в лабораторіях «Укрметртестстандарту», де випробовують товари легкої промисловості та іграшки.

«У магазинах (причому солідних) і на базарі було відібрано 10 випадкових зразків дитячих іграшок. За результатами випробувань, проведених в лабораторіях встановлено, що 9 з них не відповідають вимогам Технічного регламенту безпеки іграшок», – заявив він.

«Вдумайтеся: 9 із 10 перевірених дитячих іграшок, 8 з 10 предметів дитячої білизни, постільної білизни, взуття не відповідають вимогам безпеки. Жінки-лаборанти мало не зі сльозами на очах розповідали, що в постільній білизні є канцероген формальдегід, що колготки, прорекламовані як бавовняні, насправді – зі шкідливого поліефіру, що в черевичках замість шкіряної устілки поліетиленовий кульок тощо», – додав Азаров.

Азаров вказав, що жодна держава в світі не дозволяє так знущатися зі своїх громадян. «І ми не дозволимо принижувати вітчизняного споживача», - запевнив він.

Кабмін пропонує суттєво збільшити суми штрафних санкцій, запровадити обов’язок власним коштом вилучати неякісні товари з ринку, компенсувати шкоду, заподіяну споживачам.

Також уряд дозволить Держспоживінспекції без попередження проводити перевірки підприємств, що продають товари або надають послуги споживачам дитячого асортименту.

«За новим законом «Про захист прав споживачів» ніяких попереджень за десять днів, аби все встигли поховати і замаскувати, не бути. Перевірки будуть раптовими і принциповими. Разом з громадськими активістами ми покладемо край безкарному шахрайству. Вчергове підкреслюю, що там де йдеться про здоров’я і безпеку людей, дерегуляція закінчується, компромісів не буде», – заявив Азаров.

Він нагадав, що за оцінками експертів, 90% продукції на ринку – це низькоякісний імпорт.



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: якість
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
неучь, для уголовников тоже беда.
Відповісти
Останні новини
Азаров обіцяє перевірки без попередження
14 грудень, 2011, 11:55