У луцьких супермаркетах влаштували антиросійську «ревізію». ФОТО. ВІДЕО

У луцьких супермаркетах влаштували антиросійську «ревізію». ФОТО. ВІДЕО
Активісти громадської ініціативи "Іскра" провели у Луцьку флешмоб, щоб закликати не купувати російські товари.

Акція відбулася у четвер, 24 квітня.

Спочатку активісти завітали у супермаркет "Наш край" на проспекті Соборності, біля якого розгорнули плакат із написом "Спонсоруєш окупанта - кров українців на твоїх руках".

Організатор акції Андрій Отченаш розповів, що її метою є заклик до українців не купувати російські товари, "адже так ми підтримуємо війська, які вбивають українців".

"Потрібно купувати українські товари та не спонсорувати окупанта, бо наші гроші будуть на зброю, якою будуть убивати українців на Сході", - пояснив він.

Пізніше активісти зайшли всередину супермаркету та перевірили товари в ньому, виявивши кілька видів продукції, імпортованої з Росії.

Також вони роздавали покупцям листівки із закликом не купувати російське.


Потім вони завітали до "Простомаркету", розташованого на вулиці Ветеранів. Там активісти також провели акцію, хоча працівники закладу спочатку перешкоджали та називали цю акцію "чистим піаром".


Адміністратор "Простомаркету" посилалася на те, що у повідомленні про акцію представники "Іскри" не вказали адресу закладу. Однак пізніше жінка повідомила, що керівництво супермаркету "дозволило" активістам зайти на пошукати російські товари.


Покупці супермаркету реагували по-різному: дехто підтримував пропагування відмови від російського, дехто не сприйняв таку ідею.

Андрій Отченаш зазначив, що "іскрівці" не мають на меті силою знищувати російську продукцію, натомість будуть продовжувати пропагувати ідею відмови від "товарів окупанта".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 23
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
жміть заробітчани!
Відповісти
а скільки російських брендів заходить у порт-сіті!!!
роботи буде не початий край)
Відповісти
Какой храбрый и отважный хохлоюгенд! Только мелковато как-то, поехали бы трясти магазины на Донбассе - вот где поле непаханое! И добраться туда можно совершенно бесплатно - через военкомат. Или у каждого хероя справка о плоскостопии в кармане? Ну так просто, на всякий случай...
Відповісти
на заправку сходіть, там бензин російський, і газ в себе відключіть...
я за бойкот рос. товарів, але проти дешевих вистав, це знецінює ідею
Відповісти
Амбіції хлопчака зашкалюють...молодці, але це вже тема заїзджена, та і не варто було б робити все аж так голосно. Роздали б листівки, потримали банер - досить, ні, шмон наводять. і ТАК, зараз у магазинах покупці дуже прискіпливо вдивляються в штрихкоди, щоб нічого не купити. Значить результат є,а тому навіщо зайвий шум.
Відповісти
Сенс акції хороший. Звичайно є свої плюси і мінуси. І у відповідь тим, хто торохкотіли, що пізно вже - нуу, я так не думаю, так як ми фінансуємо "брацкій народ", який до нас з чистим серцем і танками. Не думаю, що на Криму зупиняться амбіції нашого сусіда.
Відповісти
...за лисий "ПАТРІЙОТ РАСЄЇ",що звик на всіх тикати? Це просто ПУТЛЄРІВСЬКЕ БИДЛО,купіть йому квиток в Расєю! Таким НЕ МІСЦЕ НА ВОЛИНІ,воно - НЕ ВОЛИНЯНИН, а ІУДА! ЖАЛЬ твоїх ДІТЕЙ та ВНУКІВ,що спокутуватимуть ТВОЇ ГРІХИ!!! МИ з тобою ще зустрінемося,ТРЕБА ТЕБЕ НАВЧИТИ КУЛЬТУРІ та ПОВАГИ до УКРАЇНИ... А ВИ ХЛОПЦІ і ДІВЧАТА - МОЛОДЦІ!!! Є ЩЕ У НАС ПОТРІОТИ НЕНЬКИ-УКРАЇНИ!!!
Відповісти
І дійсно дешева заказуха. Йшли по одній лінії тільки чомусь там там і салют пропустили... Комусь крепко край не до вподоби.
Відповісти
Так еще всю продукцию Рошен надо вычищать , ведь у Порошенко заводы в России работают , он тоже поддерживает оккупантов , платит им налоги . Ой , еще пиво Першей Броварни львовской не пейте - владельцы россияне ! Как надоели эти дешевые пиарщики! Глупо все это !
Відповісти
поцріотів із замоховілим мисленням - вистачає...
Відповісти
из одноклассников коменты

Елена Родичева(Гаврилаш)
08:59
Логично,но трудновыполнимая задача....то ли еще будет!

Иван Бурулько
09:09
на фото -Гитлерюгенд?
Тарас Левченко

Тарас Левченко
09:09
Правилльно роблять.Они их покупать не хотят,они хотят чтобы им росийськие товары бесплатно роздавалы...
Вы

Иван Бурулькоответил Елене
09:11
голод будет....
Константин Константинов

Константин Константинов
09:12
А пацаны то, чистый Hitler-Jugend, и форма и причёски. "МОЛОДЦЫ"! О чём можно говорить? Какая целостность? Какая Украина? Интересно, а в каких школах и институтах учились родители этих мальчишек и кто их воспитывал?
Класс!
ответить

Ⓑ⚔ⓈМаксим ВолковⒷ⚔Ⓢ
09:12
ДЭБИЛЫ МОЛОДЫЕ !!!!
Відповісти
До чого фотографії штрих коду 400 і 500?
Відповісти
перевірте!
Багато товарів Рос. походження подають з цим штрихкодом!
Відповісти
Ви взагалі розумієте що ці товари ВЖЕ КУПИЛИ!!!??? Йдіть на кордоні і перевіряйте там товари які ввозяться а не в магазини!! ІДІОТИ
Відповісти
Треба нашим власникам супермаркетів довести,що вони можуть збанкрутіти, якщо люди перестануть купувати рашистське
Відповісти
на рахунок передоплати, якщо ви не помітили, то з зменшення купівлі російських товарів, які вже закупили магазини, програватимуть власники, які ці товари( товари окупанта) закупили, що в свою чергу означатиме, що НА НАСТУПНИЙ РАЗ, ВОНИ ПЕРЕДОПЛАТУ РОС, ТОВАРАМ РОБИТИ НЕ БУДУТЬ, ТОМУ, ЩО ЦЕ НЕ ВИГІДНО! Дякую за увагу!!! Хлопці, дівчата. молодчинки!!!!
Відповісти
Хлопці і дівчата дійшли до ТАМ-ТАМу і були в Салюті , просто журналісти маючи іншу роботу просто напросто поопрощались, дякую журнілістам за роботу, правда тепер прошу вказати, що ми дійшли до Там-Таму, щоб різні інтелектуали-коментатори попустились!
Відповісти
А не кажется ли вам , молодые горе- патриоты , что это немного не тот путь , и он смешон . Кого вы этим наказываете ? Ну в ответ Россия не покупает украинский товар , у нас люди остаются без работы , без зарплат , государство без налоговых поступлений . Что дальше ?Может более умные способы борьбы искать ?А газ то в квартире никто из вас не отключил ?В армию идите.
Відповісти
Шуруй в свою рашу
Відповісти
А от якби ви, горе-Анно, довели свої міркування до логічного завершення, не задавали б безглуздих питань.
По-перше, відмова від російських товарів б'є по російській економіці, яка є прямим спонсором агресії.
По-друге, десятки тисяч безробітних в росії дестабілізуватимуть там ситуацію, що не дасть режиму путіна повністю сконцентрувати всі сили й ресурси у війні з нами.
По-третє, кожен повинен боротись з тим, до чого руки доходять - за газове питання вже взялися в уряді. Та й не забувайте, що потреби населення в газі Україна здатна забезпечувати власними силами - російського газу потребує в основному промисловість здебільшого східних районів, значна частина якої знаходиться у власності або співвласності громадян росії.
Відповісти
Петро , к вашему сведению , я счастье -Анна !!!
Сразу скажу , что я осуждаю действия России по отношению к Украине ! Говорю это для того , чтобы вы понимали , что я просто пытаюсь смотреть правде в глаза. Далее по статистике от отказа Украины от российских товаров для России ущерб минимален , у них экономика не направлена на Украинский рынок , а наша экономика зависит от российского рынка . Европейцы сейчас только руки потирают от радости ,что смогут увеличить свое присутствие на российском и украинском рынках!А без работы останутся наши люди !
Відповісти
И еще , почему-то Петро Порошенко не закрыл свой бизнес в Росссии , а ведь он платит ТАМ налоги , и содержит оккупантов!
Відповісти
Отченаш молодець) Правда трохи "промитий", але і таких треба!
Відповісти
Останні новини
У луцьких супермаркетах влаштували антиросійську «ревізію». ФОТО. ВІДЕО
24 квітень, 2014, 20:05