У Луцьку активісти вчили пішоходів переходити дорогу. ФОТО

У Луцьку активісти вчили пішоходів переходити дорогу. ФОТО
Профілактична акція під назвою «Збережемо життя пішоходам», головною метою якої є попередження ДТП за участі пішоходів, відбулася в обласному центрі Волині.

Учили лучан переходити дорогу 25 квітня, ‒ пише Інформаційне агентство Волинські новини.

До акції долучились працівники Державтоінспекції Волині та активісти громадських організацій, зокрема «Самооборони майдану Волині» та «Автомайдану України».

Організатори розмістились біля пішохідного переходу, що на проспекті Перемоги, 1а, та спостерігали за тим, як люди переходять дорогу. Також частина активістів стала по обидва боки дороги та «завертала» на пішохідний перехід людей, які перебігали проспект в забороненому місці.

«На жаль, невиконання елементарних Правил дорожнього руху призводить до серйозних наслідків. Розмови по мобільному телефону та перехід дороги в навушниках – це ті речі, які відвертають увагу пішохода від обстановки на дорозі», ‒ каже інспектор сектору УДАІ у Волинській області Інга Коваль.

Жінка пояснює, що на пішохідному переході потрібно бути особливо уважним, адже завжди існує ймовірність того, що на високій швидкості на дорозі може з’явитись автомобіль, нерідко – з нетверезим водієм за кермом. Також зазначає, що водії мають зрозуміти той факт, що пішохідний перехід – це безпечна для пішохода зона. Разом з тим, додає, що між пішоходами та водіями має бути порозуміння.

Поблизу пішохідного переходу знаходився патруль ДАІ – міліціонери спостерігали за тим, чи пропускають водії пішоходів на «зебрі» та зупиняли порушників. Таких виявилось чимало. Так, водій Toyota Land Cruiser Prado вирішив «проскочити» перед пішоходами, коли інші авто їх пропускали. А літній водій мотоцикла взагалі розвернувся прямо на «зебрі», оминувши декілька машин, які рухались повз.

У натовпі пішоходів активісти та міліціонери вишукували тих, хто крокував в навушниках чи розмовляв по мобільному. Їх просили зупинитись та пояснювали, що переходити вулицю в такий спосіб досить небезпечно. Також вручали інформаційні листівки і пакетики соку, після чого відпускали.

Окрім пішоходів, які часто нехтують елементарними Правилами дорожнього руху, приділяли увагу і велосипедистам, які переїжджали дорогу по «зебрі». Адже, згідно з правилами, це робити заборонено – слід злізти з транспортного засобу та перевезти його через дорогу в руках.

Щоправда, про це знала лише одна дівчина, яка сумлінно виконала всі правила перед тим, як потрапити на «зебру». Велосипедистка Анна розповіла, що завжди переходить дорогу в такий спосіб. Каже, що добре засвоїла це правило, бо 2 роки жила в Німеччині, де за його порушення накладають штраф обсягом 40 євро.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А розмітки нема ахаха
Відповісти
Давно пора а то ходять всі як худоба - куди бачу туди іду.
Відповісти
Де ви бачили ту зебру! Розмітку намалюйте!
Відповісти
Розмітка розміткою та є такі водії , що навіть на самій зебрі чуть по ногах не їдуть, отаких бидлот треба з машини викидати і лупцювати.
Відповісти
Останні новини
На сході війни. ФОТО
25 квітень, 2014, 11:58
У Луцьку активісти вчили пішоходів переходити дорогу. ФОТО
25 квітень, 2014, 11:47