Волиньрада проголосувала за виділення грошей на пам’ятник Бандері

Волиньрада проголосувала за виділення грошей на пам’ятник Бандері
Депутати Волиньради рекомендували виділити з обласного бюджету 250 тисяч гривень за рахунок вільних залишків у вигляді субвенції Луцькій міськраді на будівництво пам’ятника Степану Бандері у Луцьку.

Рішення прийняли під час 25-ої сесії Волиньради у п’ятницю, 25 квітня.

Доповідач щодо питання, депутат Сергій Слабенко зауважив, що питання про виділення грошей на будівництво пам’ятника Степану Бандері не нове, однак, через відсутність підтримки з боку виконавчої влади області, у якої не було бажання фінансувати зведення монументу, не «проходило».

З його слів, у питання будівництва пам’ятника є моральна складова. «Якщо людей позбавити історичної пам’яті, знань про героїв, то можна про майбутнє забути», – додав він.

Також Сергій Слабенко зауважив, що прийняттям рішенням про виділення грошей обласний бюджет не змінить. Мовляв, обласна рада лише рекомендуватиме визначити напрям використання бюджетних коштів. А саме – на виділення субвенції обсягом 250 тисяч гривень за рахунок вільних залишків Луцькій міськраді на будівництво пам’ятника Степану Бандері у Луцьку.

Присутній на сесії нардеп Анатолій Вітів зазначив, що потрібно виховувати молодь в дусі патріотизму, будувати ідеологічну базу для українців, а це рішення діятиме саме у цьому напрямку.

Його підтримав колега Борис Загрева: «Нам потрібно, щоб в Україні були патріоти у Збройних Силах, в інших військових формуваннях, які не пошкодують життя, так як це робили борці за незалежність в рядах УПА».

Депутат від ВО «Батьківщина» Валентин Кошельник запропонував кожному обранцю громади «скинутися». Позафракційна Раїса Кучмук зауважила, що «рядочок» депутатів, де вона сидить вже готові дати по 100 гривень, тож, треба виділити вже 249,6 тисячі гривень.

Щодо розмов, чи через напружену ситуацію на сході України на часі виділяти гроші, перший заступник голови Волиньради Олександр Пирожик зауважив, що зараз – саме час. «Якраз зараз найбільше на часі. Бо останні місяці українців звинувачують у нерішучості і невмінні чітко вказати позицію. А зараз є шанс задекларувати Волинській облраді чітку позицію», – висловився він.

Депутат Василь Пецентій настоював на тому, що треба не просто виділити гроші на пам’ятник Степану Бандері, а ще й зробити так, щоб він вже «стояв за тиждень-два, а не в кінці липня».

Депутат Борис Клімчук зазначив, що голосуватиме за виділення грошей на монумент, хоч і розуміє, що його будівництво – більш дороговартісне.

Врешті, після дискусії 43 з 54 депутатів проголосували за проект рішення.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 29
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
У Луцькій міській лікарні закінчилися стенди для хворих на серцево - судинні захворювання.1 стент коштує 7 000 грн.Поставивши його - спасемо життя,ні людина помирає.250 000 грн. на пам"ятник - це 35 стентів і спасених людських життів.
НАРОДНІ ОБРАНЦІ ЩО ВИ РОБИТЕ !!!
ПОБІЙТЕСЯ БОГА !!!
Шановні волиняни уважно перечитайте списо хто з депутатів голосував за таке рішення і зробіть висновки.
Відповісти
Готові витрачати на минуле, заради знищення майбутнього - це девіз "Свободи", БЮТа і їм подібних! А голова ОДА все засідання сидить, мовчить як...!!!
Відповісти
Без поваги до минулого не матимеш майбутнього!
Відповісти
Як не соромно, люди помирають, але ж людські життя нічого не варті.Головне ПІАР.Спустись на землю пісатєль, бо доторгуєшся, що не буде чим здачі давати.
Відповісти
Ще й Кошельник свою копійку вставив.
Відповісти
Кошти потрібно на все.Не вкладати їх у власну гідність та історичну справедливість- злочин перед нащадками!
Відповісти
іди лісом
Відповісти
дура, ти скільки грошей на армію перерахувала?
Відповісти
Нехай Вам буде соромно! У час військових дій замість виділення коштів на шоломи та бронижилети військовим ви будуєте пам'ятник та можливо саме черезвас багато з цих вояків його не побачить...
Відповісти
А чому ж раніше в мирний час не виділили? Теж була причина?
Відповісти
Прохання до чинуш і комуняків не прикриватись господарськими проблемами.Степан повстане совітським мудакам на зло!
Відповісти
під цим ніком розумом і не пахне
Відповісти
Не нюхай!
Відповісти
Невже хочуть себе реабілітувати перед волинянами?
Відповісти
Совку ніколи не вгодиш.
Відповісти
даже і незнаю що сказати .... неврто напевно в даний час такі кошти виділяти на памятник
Відповісти
Да в них манечка така, побудують пам'ятник і рай настане!:)
Відповісти
Невже Пустовіт нічого не розуміє.В людей біда,а він мовчки на сесії потакає.Ми не проти пам"ятника.Але чи на часі пам"ятник.Зарплати в бюджетників малі,людям на ліки не вистачає і т.д.
Відповісти
Все закономірно. Путін заплатив наші депутати виконали і грошики за роботу порахували. Сала депутатам ))) Йододефіцитним слава))))
Відповісти
Стефко був маломірок і популярність мав відповідну...
Відповісти
Та не потрібен мені памя'ятник...
Відповісти
а тебе ніхто і не питає. Він потрібен Путіну, а це головне
Відповісти
як відомо, не має меж всесвіт і людська дурість.
на фоні дурісті наших дипутатів починає здаватись, що навіть всесвіт має межі)
Відповісти
Краще вже б зробили пам'ятник "Небесній сотні"!!!
Відповісти
кури на птахофабриці герої ??? А барани на бійні ??? Зловити кулю лобом то не героїзм, а невезуха! Пора розрізняти героїв і жертв чиєїсь жорстокості
Відповісти
але ці люди йшли на зустріч кулям, не зупиняючись, тому що знали що від цього залежить майбутнє їх рідних і України... хто знає, що було б якби не цей розстріл, або якби вони зупинились і втекли назад... тоді розстріляли б більше людей і Янику не довелось би кудись тікати... Все сталось так, вони померли не даремно і жорстоко порівнювати їх із скотом... і я вважаю їх героями, тому що вони померли за наше майбутнє, а не просто заради слави.
Відповісти
в даний час думаю є нагальніші потреби... пам'ятник почекає... нонсенс... в країні, що є банкрутом, витрачають кошти на такі речі... чи це для провокації більших конфліктів, такий красивий хід??? Думаю наразі це недоречно(
Відповісти
Думаю, що Степан Бандера був би не проти закупівлі танка за ці кошти. Смерть москальським окупантам!
Відповісти
От що сказав М.Грушевський у "Культура краси і культура життя"з цього приводу:"...А коли буде утворена ся економічна база,можна буде приділити більше уваги й культурі краси -щоб вона була окрасою організованого добробуту,а не світила яскравою латкою на убогих лахманах талановитого безштанька".
Відповісти
Останні новини
Волиньрада проголосувала за виділення грошей на пам’ятник Бандері
25 квітень, 2014, 13:12
Луцькі тюльпани. ФОТО
25 квітень, 2014, 13:01