В Криму знесуть українські пам'ятники

В Криму знесуть українські пам'ятники
Нове нелегітимне керівництво міста Севастополь у Криму вирішили поступово викорінювати все українське.

Спочатку демонтують два пам'ятники – гетьману Сагайдачному та знак на честь 10-річчя військово-морських сил України, - пише ТСН з посиланням на Інтерфакс-Україна.

Зробити це планують до 9 Травня. Про відповідне рішення повідомив призначений Путіним в.о. губернатора Севастополя Сергій Меняйло.

«Напередодні Дня Перемоги з міста виїдуть на батьківщину два українських пам'ятника - 10 років ВМС України і гетьману Сагайдачному. Ми їх знімемо, як годиться, упакуємо і відправимо до Києва. Вони пам'ятники встановлювали, вони шанують цих особистостостей і цей камінь - ось нехай вони шанують його далі», - сказав Меняйло.

Крім того, Меняйло хоче встановити в місті пам'ятник адміралу Дмитру Сенявіну, з яким пов'язано «становлення Севастополя і перемоги російського флоту».

Нагадаємо, пам'ятний знак на честь 10-річчя створення ВМС України в Севастополі встановлено 1 серпня 2002-го на площі Нахімова в сквері біля меморіалу з іменами почесних громадян Севастополя.

А пам'ятник гетьману Петру Конашевичу Сагайдачному встановлено поблизу бухти Круглої в день 225-ї річниці Севастополя в 2008 році.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
хах, сміялись що українці сталіна зносили, а тут почали нас же і плагіатити
Відповісти
а статую бендьорці ще не встигли поставити?
Відповісти