В УПЦ КП відбирають церкви у Криму

В УПЦ КП відбирають церкви у Криму
У кримській єпархії Української православної церкви (Київського Патріархату) заявляють, що влада півострова відбирає у них храми.

Про це йдеться у відкритому зверненні архієпископ Сімферопольського та Кримського Климента, - пише Українська правда.

В УПЦ нагади, що в березні цього року радник Кабміну АРК полковник Ігор Стрєлков підписав документ, яким всім органам влади Криму зобов'язано протидіяти спробам заволодіти майном та перешкоджанню діяльності храмів УПЦ КП.

Цей лист, за словами Стрєлкова, був погоджений з патріархом Кирилом.

Водночас, заявили в УПЦ КП, у Севастополі у них "фактично відібрано храм Священномученика Климента Римського на території Навчального загону ВМС", а "російські військові, що здійснюють охорону, не пускають до храму настоятеля архімандрита Макарія (Щипакова)".

Також у Київського патріархату фактично відібраний храм Покрови у селищі Перевальному, на його настоятеля та місцевих вірян "чинять психологічний тиск представники УПЦ МП".

"На свято Входу Господнього до Єрусалима (Вербну неділю) молодики в камуфляжі намагалися спровокувати конфлікт", - заявив Климент.

Через це архієпископ Климент "звертається до президента РФ Володимира Путіна з вимогою – забезпечити рівні права українцям Криму, вірним КП в Криму на вільне здійснення молитовного і церковного життя".

Він вимагає дотримуватись прав людини і громадянина, забезпечити свободу совісті та прав релігійних організацій.

"Вимагаємо припинити утиски православних українців Криму та повернути громадам відібрані чи заблоковані храми", - йдеться в заяві.

В УПЦ КП звернулись до в. о. президента Олександра Турчинова та прем’єра Арсенія Яценюка "з вимогою захистити українців і православних віруючих Київського патріархату в Криму".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Можна зуб за зуб: відібрати церкви в московських животатих попів на Волині і в Україні і передати УПЦ КП. Можна забрати Зимненськийц монастир і Почаївську Лавру.
Відповісти
Ніколи наші святині не будуть під Денисенком, запам'ятайте це собі! Почаїв як був так і залишиться вірним канонічної церкви.
Відповісти
Ідіотам на замітку. Почаївська лавра і Зимнівський монастир це п'ята колона Кремля в Україні. Ці святині давно пора забрати в цих агентів ФСБ, а відносно керівників цих монастирів провести розслідування на предмет зради України і шпигунству в інтересах Росії. В зимнівському монастирі як в своїй вотчині постійно перебуває кум Пукіна Медведчук.
Відповісти
У вас є докази? Чи, як в народі говорять:"Чую дзвін, але не знаю де він"
Відповісти
Розруховці вже на початку 90-х повідбирали церкви в КП...
Відповісти
нічого святого !
Відповісти
Тут не потребується доказів, бо все наяву. До монахині Стефани приїжджав Янукович, проігнорувавши світську частину регіону, чи громаду. Туди приїжджав запеклий сепаратист Добкін. Там таких радо зустрічають. Зимненський монастир - не синагога, а українська святиня, тому що знаходиться на українській землі. Нехай зрозуміє закомплексований Струк, що чуємо дзвін і знаємо, де він.
Відповісти
От через таких патріотично убогих чухраїнців струків ми і є там, де є
Відповісти
що Ви мелете?! Куплена за шкірки вбитих тварин та золото канонічність, патріарх призначений диктатором...Ви що, з глузду зсунулись? А якою рукою хрестяться хоч здогадуєтесь? Святенник Ви наш москальсько-комуняцький.
Відповісти
Не канонической и не признанной церкви КП нечего делать ни в Крыму ни в Украине!
Відповісти
незаконне, не канонічне і совозванне...
Відповісти
Останні новини
В УПЦ КП відбирають церкви у Криму
25 квітень, 2014, 18:05