Підприємці «Варшавки» збираються пікетувати міськраду. ФОТО

Підприємці «Варшавки» збираються пікетувати міськраду. ФОТО
На зборах підприємців Завокзального ринку, представників Луцької облспоживспілки, "Самооборони Майдану" і депутатів міськради підприємці прийняли рішення пікетувати міськраду під час сесії 30 квітня.

Збори відбулися на одному із майданів ринку у п’ятницю, 25 квітня.

Головною темою зборів стало рішення Луцької міської ради від 26 лютого 2014 року, яким юридичному відділу ради доручили в судовому порядку розірвати договір із спілкою про оренду землі на Завокзальному ринку.

За словами першого заступника голови правління Волинської облспоживспілки Володимира Горгута, низка депутатів вже неодноразово намагалися робити спроби відібрати землю у спілки. Так, рішення про розірвання договору вже ухвалювали на сесії ради 29 травня 2013 року. Тоді Волинська облспоживспілка через суд відстояла право орендувати землю.


Повторно це рішення прийняли на сесії 26 лютого. Однак цього разу підприємці вирішили «загітувати» депутатів, щоб ті самі скасували рішення про розірвання договору.



Підприємець В’ячеслав Орлов нагадав, що власники торгових точок на ринку зібрали близько 700 підписів у підтримку роботи із облспоживспілкою. За його словами, головне для цих підприємців - спокійно працювати. "Орендна плата 60 гривень за квадратний метр на території, яку обслуговує спілка, - найнижча серед подібних торгових об’єднань", - заявив підприємець.


Голова правління Волинської облспоживспілки Марта Кандиба пояснила, що така орендна плата передбачена в договорах, які укладають до 2031 року та може бути змінена до 2019 року лише за згодою сторін. Переглядати ціну будуть лише у випадку, якщо зростуть податки чи інші виплати, які має платити спілка – запевнила Марта Кандиба. Таких договорів вже уклали понад 700 – додала вона.

Тетяна Іовенко відзначила, що для підприємців головне – це спокійно працювати на нормальних умовах, тому варто не іти на конфронтацію між облспоживспілкою та міською владою. «Треба сідати за стіл переговорів, домовлятися, можливо ці переговори будуть тривалими... але ми хочемо працювати на цьому ринку», - пояснила вона.

Іовенко нагадала, що депутати фракції ВО «Свобода» пропонували створити на базі Завокзального ринку комунальне підприємство. Однак під таким приводом депутати і чиновники міськради можуть зайнятися «дерибаном» землі, вважає Іовенко.


Очільник волинського штабу «Самооборони Майдану» Андрій Хведчак поцікавився у Марти Кандиби, чому облспоживспілка платить за квадратний метр землі у міський бюджет 3,5 гривень, а з підприємців бере 60 гривень? На його думку, така велика різниця може свідчити про «тіньові схеми».

Марта Кандиба відповіла, що із цієї суми 10 гривень – це ПДВ. Також вона додала. Що на ринку немає жодних поборів, лише офіційна плата за оренду, що стягується офіційно. «Якщо ви покажете, що я взяла хоч в одного підприємця гривню, я в той же день піду з посади», - пообіцяла вона.

Андрій Хведчак пообіцяв «зайнятися» цим питанням та запропонував провести опитування серед підприємців, яким вони бачать майбутнє ринку. Однак більшість присутніх самооборонівця не підтримали.



Також на зібранні виступили депутати міськради Євгеній Ткачук (автор "пропідприємницького" проекту рішення, яке передбачає скасування рішення ради від 26 лютого) та Роман Романюк. За словами Марти Кандиби, запрошували й інших депутатів, однак ті не прийшли.

Євген Ткачук пояснив, що ідея створення комунального підприємства на заміну облспоживспілки нераціональна, бо «жодне комунальне підприємство міста на цей час не є прибутковим».

Роман Романюк відзначив, що буде переконувати колег-депутатів голосувати за проект Ткачука, однак «не переконаний, що рішення пройде», тому закликав підприємців прийти під міську раду та переконати інших своєю масовою присутністю.

Чимало підприємців пообіцяли прийти пікетувати міську раду 30 квітня.

Цікаво, що «опозиційних» до облспоживспілки підприємців практично проігнорували. Більшість запропонувала їм просто «іти торгувати на інший ринок».


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: ринок
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 22
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
коли підприємців по судах совали ? Совісті хватає про домовленості говорити- то чого раніше не домовилась про мир і спокій ? Не стимульнули підприємці на відміну від горгутівю.
Відповісти
хто за них після тих поборів крім залежних і хто нічого не роміє проголосує ? Давайте опитайте весь ринок анонімно і буде шокуючий результат. Мікрофон виривали горгут з кандибою у Волинця щоб бува не вніс поправки в голови заблудших і необізнаних. То чого не дали слова опонентам, значить було що послухати народу. А те що там неврівноважених і крикливих десяток носиться по базару лякаючи кінцем світу то не показник.
Відповісти
подивіться "під прицілом" там почуєте як ЗА ШКІРКУ КОЖНОГО оРЛОВ ПОВОЛОЧЕ на мітинг. Чого ВП не написали що слово не всім давали ?
Відповісти
там такого до себе ставлення бо ведуть себе що раби.
Відповісти
хочуть базар знести..це той там-там і порт сіті....хочуть бутікі ті блядскі понастроювати...щоб я купував штани не за 300 а за 1300 гривень
Відповісти
100%))
оренда у портсіті дика, витягне не кожен, тому дешево там не буде, а значить і купляти будуть в альтернативи - на ринку. тому вони і хочуть знищити все навколо себе, щоб забезпечити потік своїм орендарям з яких будуть драти гроші за оренду)
Відповісти
сепаратиста. Вас горгут перший повикидає звідти коли добре закріпиться там. Забули вже дахи по 1500 за мертр, штрафи всякі і обстригання площі. Що з своїми працівниками зробив не знаєте ? ---ВИВІВ ВСІХ З ПАЙОВИКІВ і тепер 2 клани керує . А Волинця то треба було вислухати - не даремно той мікрофон так видирали горгут з кандибою. Може задумаєтесь ЧОГО ????
Відповісти
заробляй більше і не скигли !
Відповісти
695 підписів підприємців і більше 700 договорів оформлено до 2031року це шановні не аргумент завжди найдеться хтось не задоволений
Відповісти
а про недовольства варто детально розузнати бо з кожним може то статися. Вже дооведено що обібрали нас на дахах і скоро всі дізнаєтесь на скільки. І то партнер ???
Відповісти
з "покращення" і поповниш армію незадоволених.
Відповісти
чому журналістка брала інтерв'ю тільки тих людей ,які проти облспоживспілки ів статті нічого не сказано ,як підприємці під вигуки ганьба просто освистали Алу і Волинця ганьба таким замовним журналюгам!
Відповісти
вам одним дали говорити до 5 годин, а ви дикі не захотіли ще когось почути- от того саме в них і питали бо там все почули від прогоргутівців.
Відповісти
самі не знають за чим. Но горгут якщо знов викрутиться то тоді перші благодєтєлі його обстрижені будуть бо то безмежно "вдячна" людина.
Відповісти
лілька малахольна з обкуреними орловими де слова за ними не вставиш. А я там був і бачив що мікрофон у Волинця видирали горгут з кандибою, а Ала не захотіла перекрикувати тих верескливих і пішла геть. Може то не хотіли горгони щоб ви щось там почули того і виставили полпереду всіх горлопанистих. А в толпі люди розпитували про те що на базарі робиться бо тільки іовенко яка і місця на базарі свого немає нашіптує всім про дєрибан. А що - прийдеця платить тоді за місце.
Відповісти
своїх опонентів прийти коли небудь : там всім дають слово і не кричать на все горло. От вам і культура !
Відповісти
ДИКИМ І НЕОСВІДЧЕНИМ, які і вислухати не вміють.
Відповісти
КОМЕНТАР ? НЕ ЧЕКАВ ВІД ВАС ЗААНГАЖОВАНОСТІ !
Відповісти
ви б створили там самі комісію з вас самих і тоді не було б предвзятої думки ні про кого : з кожної групи по декілька людей і тоді не було б тих істеричних воплів. Варто поділитись інформацією двом протилежним таборам і тоді всі зрозумієте ХТО І КОГО ВИКОРИСТОВУЄ. Але то при умові, що будете не тільки слухати, а й чути один одного. Якщо ви дійсно не зацікавлені в тій чи іншій стороні. Точно що на ринку не все так гладко і думайте, аби знову вас не стригли ті чи другі благодєтєлі.
Відповісти
іти торгувати на інший ринок ????? А хто вони такі аби розпоряжатися куди кому йти ? Достойна команда - горгут теж виганяє коли не піддаються на тиск. То може пора вже дійсно навести там лад ?
Відповісти
бо сьогодні вже грозились зеленкою обливати хто не піде за горгутом на сесію. Ідіоти !!!!
Відповісти
можновладців які тільки про вибори і думають.
Відповісти
Останні новини
Підприємці «Варшавки» збираються пікетувати міськраду. ФОТО
28 квітень, 2014, 10:34
У Луцьку буде Марш Єдності
28 квітень, 2014, 10:12