У Луцьку пропонують музейні експонати потримати в руках

У Луцьку пропонують музейні експонати потримати в руках
Волинський краєзнавчий музей та музей історії Луцького братства запрошує волинян до участі у новому проекті «Музей – громаді».

Про це повідомляє ВОДТРК.

Кожен бажаючий зможе прийти на зустрічі, обговорити і навіть подискутувати із краєзнавцями та археологами про історію та речі, що ілюструють минуле Волині. Також проект «Музей – громаді» передбачає, що експонати, які, зазвичай, лежать під склом, можна брати до рук.

На першому заході проекту музейники представили тему «Волинська еліта в Литовську добу: здобутки і втрати». Вибір цієї теми – не випадковий. Цього року минає 585 років з часу Луцького з’їзду монархів.

Суспільний устрій, правителі, гроші Волині, торгівля і побут у 14-16 столітті – це обговорювали під час першого заходу проекту «Музей – громаді». А динарії Вітовта і Любарта усі бажаючі змогли потримати у руках. Організатори представили також скарб Празькі гроші – 29 монет, знайдений у селі Полонка, поблизу Луцька.

Ця торгова пломба-медальйон, знайдена поблизу села Крупа, - свідчить про розвиток торговельних зв’язків на території Волині у Великому князівстві Литовському.

Організатори проекту «Музей-громаді» пішли на певний експеримент. А чи популярною стане така форма відвідування музею і пізнання історії рідного краю – значною мірою залежить від лучан і гостей міста.

Організатори готові прислухатися до пропозицій учасників проекту, щоб їхні заходи були максимально цікавими й пізнавальним.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку пропонують музейні експонати потримати в руках
27 квітень, 2014, 15:30