Іконостас та ізолятори, - екскурсія луцькою міліцією. ФОТО

Іконостас та ізолятори, - екскурсія луцькою міліцією. ФОТО
Начальник Луцького міськвідділу УМВС Василь Марчишак провів для студентів екскурсію відділком. Показали камери, роботу слідчих та розповіли, що в міліції ніколи не б’ють.

Акція відбулася в рамках дня відкритих дверей у понеділок, 28 квітня.

До міськвідділу завітали студенти юридичного факультету Східноєвропейського національного університету. Василь Марчишак закликав їх приходити працювати в міліцію та застосовувати тут свої знання.

На першому поверсі відділку студентам показали пост чергового міліції та ізолятори. Також студентів завели в одну із камер попереднього затримання, яких у приміщенні дві. За словами Марчишака, такі камери «для дрібних хуліганів», де їх можуть тримати до 3 годин.

В одному із холів відділку стоять ікони. За словами Василя Марчишака, «якщо согрішив, можна зранку прийти помолитися».

Також начальник міськвідділу розповів, що за 32 роки роботи не бачив випадків, коли міліціонери били людей при допитах. За його словами, згідно з новим Кримінально-процесуальним кодексом, зізнання людини без інших доказів не має ваги, тому «вибивати зізнання немає сенсу».

«Є такі випадки, приблизно раз у рік, людина приходить до слідчого, зізнається. Є всі речові докази, а він думав, що уникне кримінальної відповідальності, і каже, що його там били. Але немає такої необхідності, тому що те, що він признався, не приймається як доказ, якщо немає інших доказів», - відзначив Марчишак.

«Я вже 32 роки працюю в міліції, для мене було незрозуміло, як можна беззахисного чоловіка в наручниках бити. Це практично означає принизити себе», - додав він.



Начальник слідчого відділу Олександр Карпук показав студентам, як працює єдиний державний реєстр досудових розслідувань, та розповів про стадії кримінального провадження.

Також він відзначив, що зарплата слідчого коливається від 2200 до 3800 гривень, також можуть давати премії за складну роботу.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: міліція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Нехай вибачає мене пан начальник,але те,що за 32 роки він не бачив,щоб в міліції били,це м"ягко кажучи,брехня.Я розумію непереборне бажання показати себе і" органи" з кращої сторони,ну не на стільки.Не смішіть людей пане начальник.
Відповісти
Хороший мусор-мертвий мусор
Відповісти
Останні новини
Іконостас та ізолятори, - екскурсія луцькою міліцією. ФОТО
28 квітень, 2014, 10:34