За народження дитини платитимуть понад 40 тисяч

За народження дитини платитимуть понад 40 тисяч
З липня 2014-ого року за народження дитини платитимуть 41,28 тисячі гривень.

Про це повідомила начальник управління бюджету і фінансів міськради Лілія Єлова під час засідання бюджетної комісії міськради у понеділок, 28 квітня.

Зі слів Єлової, з 1 липня цього року батькам за народження дитини будуть платити однакову суму грошей обсягом 41,28 тисячі гривень незалежно від черговості маляти.

Депутат Юрій Корольчук захотів дізнатися, чи зміниться спосіб нарахування допомоги на дітей, які народилися до липня. Його запевнили, що ніяких змін не буде, і стосуватимуться вони лише тих дітей, які будуть народжуватися з 1 липня.

Наразі допомога на першу дитину становить 30,96 тисячі гривень, на другу - 61,92 тисячі гривень, на третю і кожну наступну дитину - 123,84 тисячі гривень.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 17
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
правильне рішення - всі діти однакові
Відповісти
Покращення вже настае!!! Що хотіли те і маете! )))
Відповісти
Не погоджуюсь з таким рішенням,адже коли мама народжує другу дитину,вона одну вже має..часто ще зовсім маленьку.і треба двох діток забезпечувати.крім того після прийняття такого закону впаде рівень народжуваності, адже з теперішніми цінами і невідповідними до них низькими зарплатами виховувати дитину дуже дорого.люди будуть боятись таких обов'язків. Дитині щодня потрібно істи,вдягатись,розвиватись.а без матеріальної підтримки в наш час дуже тяжко.
Відповісти
Не можешь обеспечить - не заводи детей! Зачем им мучаться потом?
Відповісти
Напевне дітей в тебе нема, тому і зла така!!!
Відповісти
Дочь у меня! И еще рожу(могу обеспечить). А на госденьги положиться нельзя - сегодня платят, а завтра нет... А ребеночку кушать то хочется всегда!
Відповісти
Не можу з вами погодитися.Коли народжувалися діти в 1999 -2001 роках і раніше виплати на дітей становили 24,00-47,00грн. Памперси коштували 1 шт -1,10грн,а Малиш 3,50грн. Просто дітей народжували не за тисячі гривень.І тоді теж був період невиплат зарплат.
Відповісти
А я підтримую таке рішення, бо народження дітей для багатьох сімей перетворилося у бізнес. Знаю такі сім’ї, де кожні півтора року народжується по дитині. Одне одного менше і виглядають усі як бомженята, при тому що батьки отримують на них дуже кругленьку суму. Я в 2002 році за народження сина отримала лише 300 грн. Це було рівно 4 упаковки памперсів. і нічого, виховала.
Відповісти
Різні люди є! Але погодьтесь, краще все таки заохотити на те щоб було більше дітей! В Україні і так низька народжуваність, а після таких змін вона ще зменшиться! Особливо така підтримка потрібна молодим сім'ям. Сам не підтримую тих хто народжує дітей заради власної вигоди.
Відповісти
Я думаю, що це нормальні гроші за дитину. А молодим сім"ям краще допомагати по-іншому - давати молодіжні кредити!!! От без них ніяк не обійтися тим, хто справді думає про арне майбутнє для дітей, а 40 тисяч розбіжаться як вода в руках нетямущих.
Відповісти
Золоті слова!!! Народити не штука і без памперсів виростити - НЕ ПРОБЛЕМА - особисто перевіряла! Чим гірша одна дитина за третю поясніть мені? У мене на другу дитину купляли мізер..., бо все було після першої! - в кого не так? заперечте? А от реально допомогти молодій сімї - дати кредит на квартиру, який реально виплатити! ніхто не хоче(((
Відповісти
Ті хто не можуть дозволити собі житла і так не народжуватимуть. А циганам воно не потрібне.
Відповісти
В мене Слава Богу є чим забезпечити старшого синочка,і ту дитину,яку ношу під серцем.. Народжую не заради грошей,а заради того,щоб відчути щастя материнства..)) а от інші сімі виживають як можуть..і знаю випадки,коли люди вже маючи дитину,бояться народжувати другу,бо тепер пачка памперсів коштує 150-200 грн.,а чайок для дитини 50 грн... Я вже мовчу про одяг та взуття..про ліжечко,коляску.. В мене є можливість купити сину кросівки за 500 грн.але ж не всі так живуть...
Відповісти
А ще дивуються, звідки в росіян стільки ненависті до нас. Тут от жінки з однієї країни, і до від злоби лопають. Якщо ти маєш лишні гроші, то сиди, мовчи, і дякуй Богові, а є такі сімї, які не мають лишніх грошей. Якщо була така допомога, то немає чого її забирати. Зараз ціни хто зна які, яособливо на все дитяче. Чому наших дітей потрібно ущемляти, а діти посадовців живуть і навчаються в кращих вишах світу? 40 тисяч це мізер, це по 850 гривень в місяць - на памперси навіть не вистачить, про інше й мови немає...
Відповісти
Я якраз таки не Підтримую закон!! Навпаки..прочитайте моє перше повідомлення..
Відповісти
Я взагалі проти таких виплат. Раніше родили і без грошей, тепер родять заради грошей. Краще б подбали про робочі місця і тих хто працює. Проте створити робоче місце коштую 3 мільйони. Простіше просто платити гроші ніж займатися економікою.
Відповісти
А чому ніхто не згадує про тата? Якщо народжуєш дитину, то значить в дитини є тато. Він мусить забезпечувати дружину і дитину чи дітей
Відповісти
Останні новини
За народження дитини платитимуть понад 40 тисяч
28 квітень, 2014, 13:34