На Волині придумали, як обійти зростання цін на хліб

На Волині придумали, як обійти зростання цін на хліб
Для недопущення зростання цін на «соціальний хліб» Аграрний фонд поставлятиме борошно на хлібопекарні

У такий спосіб Міністерство аграрної політики та продовольства також підтримує хлібопекарські підприємства, - повідомили у прес-службі Міністерства аграрної політики та продовольства.

Так, виробництво борошна Аграрним фондом організовано на переробних підприємствах 24 областей країни. З початку 2014 року на переробних підприємствах було перероблено 115 тисяч тонн зерна.

«Борошно Аграрного фонду – є цільовим, його відпуск здійснюється виключно за замовленими облдержадміністраціями обсягами та безпосередньо хлібопекарським підприємствам, які випікають соціальні сорти хліба», - йдеться у повідомленні.

Реалізація борошна відбувається за фіксованими цінами, які є незмінними з 2011 року і які становлять для вищого ґатунку – 2896 грн/т, першого – 2711 грн/т, другого – 2381 грн/т, що на 13 - 21% нижче за поточні ринкові ціни.

Станом на квітень Аграрним фондом налагоджено господарські стосунки із 141 хлібопекарським підприємством всіх регіонів країни.

Згідно із укладеними договорами хлібопекарські підприємства мають наміри закупати понад 65 тис. тонн борошна на місяць.

Разом з тим, зростання витрат на енергоносії, логістику та сировину, які спостерігаються, обумовлюють зростання витрат на виробництво продукції, зокрема хліба.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мука мукою, а транспортні перевезення муки і хліба подорожчали . Хто буде компенсувати цю різницю ? Як щось напишуть наші "розумники", стає і смішно і страшно.Одна показуха.
Відповісти