У реєстрі корупціонерів – уже 1,5 тисячі осіб

У реєстрі корупціонерів – уже 1,5 тисячі осіб
На початок квітня 2012 року до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, було внесено майже 1,5 тисячі судових рішень щодо осіб, які вчинили корупційні дії і чия вина була доведена в судовому порядку.

Про це повідомляє Дзеркало тижня з посиланням на прес-службу Міністерства юстиції.

За дува місяці функціонування реєстру у Мін'юст надійшло 9219 запитів на проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендували на зайняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

За результатами розгляду таких запитів Мін'юст надав інформаційні довідки про наявність у реєстрі відомостей 42 з тих людей, які перевірялися.

Реєстр почав діяти з 1 лютого 2012 року. До реєстру вносяться судові рішення, щодо осіб, які вчинили корупційні правопорушення, що були прийняті після 1 липня 2011 року, тобто з моменту набуття чинності закону «Про засади запобігання та протидії корупції».

Реєстр ведеться з метою забезпечення єдиного обліку осіб, які вчинили корупційні правопорушення, а також для забезпечення спеціальних перевірок відомостей про осіб, що претендують на зайняття посад, пов'язаних з виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Крім того, будь-яка фізична особа може звернутися за отриманням відомостей про себе з реєстру про притягнення до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення і отримати інформаційну довідку з реєстру про наявність чи відсутність таких відомостей в реєстрі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: корупція
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У реєстрі корупціонерів – уже 1,5 тисячі осіб
05 квітень, 2012, 17:41