Український освітній центр відкриває доступ до публічної інформації

Український освітній центр відкриває доступ до публічної інформації
Таємниць більше не буде – Український центр оцінювання якості освіти на офіційному порталі відкрив окремий розділ, мета якого – врегулювати надання публічної інформації.

Відтепер користувачі можуть звернутися по отримання будь-яких публічних даних. Причому, що слід вважати публічним, Український центр роз’яснив додатково, - пише Педпреса.

Згідно з Законом України “Про доступ до публічної інформації” публічною є відображена та задокументована будь-якими засобами та на будь-яких носіях інформація, що була отримана або створена в процесі виконання суб’єктами владних повноважень своїх обов’язків, передбачених чинним законодавством, або яка знаходиться у володінні суб’єктів владних повноважень, – йдеться на сторінці УЦОЯО в інтернеті.

Зазначимо, що згідно із законом УЦОЯО зобов’язується надати публічну інформацію в тому вигляді, про яку попросив автор запиту. На підготовку відповіді Українському центру відводиться до п’яти робочих днів.

“Відкриваємо новий розділ “Доступ до публічної інформації”. Вибачте, але раніше його не було. Дорослі тьоті і дяді загралися в секрети. Та так, що й самі заплуталися…, аж до порушення чинного законодавство, яке зобов’язує це зробити”, – пише на своїй сторінці в соцмережі Ігор Лікарчук.

Додамо, що право на отримання інформації мають як фізичні, так і юридичні особи, а також об’єднання громадян. Їм треба заповнити спеціальну форму, що розміщена на сайті, вказавши при цьому прізвище, ім’я, по батькові, поштову адресу або адресу електронної пошти, номер засобу зв’язку, загальний опис інформації або вид, назву, реквізити чи зміст документа, щодо якого зроблено запит, спосіб отримання інформації, підпис і дату за умови подання письмового запиту.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Український освітній центр відкриває доступ до публічної інформації
29 квітень, 2014, 11:55