На Волині хочуть, аби президента обрали уже в першому турі. ЗАЯВА

На Волині хочуть, аби президента обрали уже в першому турі. ЗАЯВА
«Україні необхідна швидка легітимація вертикалі влади, а тому оптимальним вирішенням ситуації є обрання Президента України у першому турі виборів», - вважають представники громадської ініціативи «Волинь за Петра Порошенка».

Про це йдеться у заяві, яку поширила ця громадська ініціатива у вівторок, 29 квітня.

Заяву прийняли у вівторок, 29 квітня, у Луцьку під час круглого столу, повідомили у громадській ініціативі. У круглому столі брали участь депутати обласної, районних, міських, селищних та сільських рад Волинської області.

Учасники прийняли звернення до кандидатів на посаду Президента України на виборах 25 травня 2014 року наступного змісту:

«Відтинок часу, котрий переживає Україна, увійде в історію вже не просто як тривожний і напружений, він стає трагічним та, в буквальному розумінні, кривавим. Ледь не щогодини ми отримуємо повідомлення про захоплення державних установ, цинічне нехтування правами і свободами українців. Російські диверсанти та їхні прислужники з числа зрадників-сепаратистів калічать і вбивають наших співгромадян, перетворюють мирні українські міста у зони терору та криміналу.

На тлі цих подій загострюються економічні проблеми, не функціонує належним чином система державного управління, розпалюються настрої ворожнечі і взаємного несприйняття між різними середовищами українського суспільства.

Ціною нинішніх виборів може бути не посада Президента з відповідними владними повноваженнями, а цілісність держави Україна та саме її існування.

Відтак, ми переконані, що класична передвиборча боротьба, реалізація звичного принципу змагальності між кандидатами у сьогоднішніх умовах втрачають свою актуальність. Україні вкрай необхідна швидка легітимація вертикалі влади, усунення будь-яких обмежень щодо реалізації адміністративних функцій вищими посадовими особами держави. Оптимальним вирішенням ситуації за цих умов є обрання Президента України у першому турі виборів з відповідним висловленням довіри до обраного кандидата абсолютною більшістю українських виборців.

Закликаємо всіх кандидатів у президенти, що сповідують українську, державницьку, патріотичну позицію, припинити виборчу боротьбу та визначитись з єдиною кандидатурою на виборах, кандидатурою людини, що не лише має найбільші шанси перемогти, але й володіє достатнім управлінським та життєвим досвідом. Майбутній президент не матиме часу і можливостей для помилок, вже наступної хвилини після вступу у повноваження він повинен ухвалювати доленосні рішення, долати критичні для держави виклики.

На наше переконання таким кандидатом може бути Петро Олексійович Порошенко. Не маємо сумнівів у тому, що досвід та енергію кожного з кандидатів, що поступляться своїми амбіціями, саме Петро Олексійович зможе об’єднати та ефективно включити в архітектуру нової української влади».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 14
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
нахера его избирать, этого президента - нахзначте того, за кого майдан громче крикнет....
Відповісти
Нам потрібна чесна влада, а не "швидка легітимізація" всякого непотребу!
Відповісти
Все эти рейтинги оплачены шоколадом, Януковичем и Ко, которые боятся Тимошенко и делают ставку вместе с олигархами на продажного кума Ющенко Порошенко. Бойтесь шоколадного короля, если они нас обманут рейтингами, то он станет золотым королем, а мы обманутыми нищими лохами.
Відповісти
Цілком підтримую Вас. Люди, не голосуйте за політичну повію Порошенка.
Відповісти
а, во де риги зібрались))
свої переконання можете засунути собі в одне місце.
Відповісти
нехай мени дауни на мандані гавкнуть і все буде о-кей! Гемерика признає демократичні вибюои...
Відповісти
виборами спливає усяке лайно на кшталт бондара нальковича.разом із ним на порошенка активно працює інший волинський екс-губернатор-боря клімчук.Як вони там уживаються в одному штабі?хоча лайно для лайна не смердить..
Відповісти
і шо характерно - не названо прізвищ членів цїєї громадської ініціативи (по простому - політичних трупів). вони і засвітитись бояться біля порошка, бо той працював в уряді януковича і в поїзд вскочити (по простому - і рибку з'їсти і на ... сісти).
Відповісти
Ми переконані... Хто вони - ми?!
Відповісти
Порошенко- Фірташ . Що ще треба доказати у цій маніпуляції державою ? Фірташ, котрий фінансував вибори Януковича. фінансуває сепаратистів та диверсантів, котрого нова влада не збиралася притягувати до відповідальності, зараз в американців на гачку. Порошекно з Кличком ведуть себе безсоромно пере нами , народом України.
Відповісти
соромно це читати, кандидат тимошенко казала без бруду вибори, а її поплічники друкують всяку несенітницю, краще проявіть себе в боротьбі за цілісну Україну. адмін подивись на коменти з одного адресу.
Відповісти
Порошенко человек Януковича. Путин делает ставку на Порошенко. Высокие рейтинги полная лажа и обман. Порошенко = Янукович 2
Відповісти
Порошенко основатель Партии регионов и бывший регионал, работал в правительстве Азарова-Януковича, в политику пришел с партией Сдпуо вместе с Медведчуком, штабы по выборам курируют бывшие члены партии регионов. Фабрика в России работает без проблем, тогда как бизнес Колмойского Путин просто уничтожил из за Украинской позиции, с Фирташем [черным кошельком Путина] встречался и уже про все договорился. Плюс Поршенко олигарх. Надо быть полны дебилом чтобы голосовать за него
Відповісти
Наш призедент - Олег Тягнибок!!! І всі жиди ідуть нафік!
Відповісти
Останні новини
На Волині хочуть, аби президента обрали уже в першому турі. ЗАЯВА
29 квітень, 2014, 17:40