Магазинчики на луцьких зупинках можуть закритися?

Магазинчики на луцьких зупинках можуть закритися?
Луцька міська рада має намір прийняти рішення, яке, на думку підприємців, може знищити нормальну роботу цілого ряду магазинів міста.

Про це йдеться у матеріалі «Горілка під замком, або Як благі наміри чиновників «вбивають» луцький бізнес» на ВолиньPost.

У Луцькій міській раді зареєстрований проект рішення, яким передбачена заборона на торгівлю спиртним з 22:00 до 8:00. Стосуватиметься заборона усіх без винятку «об’єктів торгівлі».

Начальник управління розвитку підприємництва та реклами Луцької міської ради Олександр Козлюк впевнений, що таке рішення, зокрема, знизить рівень злочинів, скоєних під дією спиртного.

Втім, луцькі підприємці абсолютно не поділяють оптимізму чиновників мерії: на їх думку такий проект рішення міськради – непродуманий.

Підприємці впевнені: якщо їм заборонять торгувати вночі сертифікованим спиртним, їм на зміну прийдуть інші, які не платитимуть відрахувань у бюджет й з-під поли торгуватимуть сурогатним алкоголем. Тоді ще до існуючих проблем додадуться отруєння.

Окрім того, таке рішення вдарить по власниках малих архітектурних форм (МАФів) – каже луцький підприємець Ігор Тритевич. До таких магазинів належать, наприклад, торгові павільйони на зупинках громадського транспорту.

«Якщо ми не будемо торгувати вночі алкоголем, то нам доведеться узагалі закриватися на ніч, - заявляє підприємець. - Заборона, навпаки, може сприяти тому, що злочинів побільшає. Кожен, хто замається нічною торгівлею, знає, які «гарячі голови» можуть приходити за покупками. Якщо якийсь підпилий розбишака не купить чекушки – він запросто почне зі злості бити вікна. Що робити бідній продавчині, яка залишилася торгувати на ніч? Чи наймати ще й охоронця? І це тільки одна із проблем, які потягне за собою таке рішення».

З іншого боку, якщо малі магазини власники стануть закривати на ніч, у них з’являться інші проблеми: з охороною приміщень, з оплатою праці працівників, з пожежною безпекою, з обслуговуванням холодильних установок тощо.

Відтак рішення може просто «вбити» магазини у МАФах.

Читати повністю статтю «Горілка під замком, або Як благі наміри чиновників «вбивають» луцький бізнес»

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: бізнес
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 25
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Не розумію я цих заборон. Свиня де хоч болото знайде. Пили, п"ють і будуть пити.
Відповісти
Це досить нормальний закон ! Я рахую що спиртне треба продавати тільки в спеціалізованих магазинах! А ларкі , продають фальсифікат і дітям !
Відповісти
Якшо ларкі продають фальсифікат то треба за це їх штрафувати а власників в тюрму садити. АЯле це менти мають підняти сраку і трохи почати працювати. Легше ж нагнути міськраду і сказати: забороніть всім! І далі соплі жувати
Відповісти
Зупинка повина бути зупинкою ! Ще в туалетах , магазини поставте!
Відповісти
Нахєра мені йти в супермаркет, якщо я хочу їдучи пізно додому купити буханку хліба? Стоїш на зупинці, жінка подзвонила "купи хліба" - зайов за минуту купив і поїхав додому! ЦЕ ЗРУЧНО
Відповісти
Тому що у нормальних країнах так!
Відповісти
газуй в "нормальну країну", якщо тут погано
Відповісти
Чому коли я хочу купити пляшку пива в 12 ночі мене прирівнюють до бидла і кажуть що ми вам не продамо бо ви зараз п"яний підете людей грабувати??? Це бляхамуха демократія???
Відповісти
бо ти і є бидло, раз тобі треба бухнути в 12 ночі. нормальні люди мають вдома в холодильнику те, що їм треба. і,бляхамуха, читай уважно, бо пиво по закону не рахується алкоголем, так що будуть його продавати.
Відповісти
Чурпак ти тупорилий: читай сам уважно. Пиво заборонене, крім алкогольного. А якщо у тебе постійно пиво в холодильнику, то інакше якмалкоголіком тебе не назвеш
Відповісти
тобто "крім безалкогольного"
Відповісти
бля шо ж тепер буде?! ми ж так любимо побухати з пацанами, їсти сємкі, сидіти ногами на лавочках, обсцикати, обригувати зупинки по ночах
Відповісти
Що це, курва, за такі обурення - ще й охоронця наймати? Це справа власника! Не хочеш наймати - сам парку візьми і сторожи. І годі магазини в хлівцях відкривати, вистачає нормальних.
Відповісти
Точно "выстачае"? Вы хорошо смотрели? Я живу на Ковельской. И возле моего дома только этот магазинчик на остановке и есть. И что мне делать, если моб батя из Чернигова приедет, а мне его угостить нечем?
Відповісти
Зробили свинюшникі з зупинок! Зовсім закрити ті ларькі! Податків від них як кіт наплакав! А мусора і бидла не пройдеш!
Відповісти
Вы точно думаете, что свинюшники из остановок сделали магазины? Да будет вам, дураку, известно, что владельцы этих магазинов и убирают остановки. А свинюшниками их делает разное быдло, это вы правы
Відповісти
Тут Вы правы. А разрешили б наркотики на остановках продавать или поставить "одноруких бандитов", Вы бы опять оправдывали владельцев, убирающих остановки?
Відповісти
Водка - не запрещенный товар. Ее пьет большинство. А если злоупотреблять - то и от сладкого умирают, и клей нюхают.

А вообще-то в стиле ""если бы" да "кабы" вести дискуссию неинтересно, извините.
Відповісти
п.КОЗЛЮКУ однажды ГАИшники дали "по яйцах" конкретно.................видно он желает получить ещё раз за свои "гарні пропозиції"
Відповісти
А навіщо матюки? Невже не можна видалити ті матюки, а то не нація, а якісь неповноцінні деградовані люди навколо
Відповісти
у львові і тернополі діє подібна заборона вже пару років, ніхто не закрився.
у європі таке явище взагалі відсутнє, цілодобово працює один велики супермаркет на все місто (подібне до луцька) і ніхто там не скулить.
п.с. в польщі магазини у 20-00 закриваються, деякі в 21-00. до 22 взагалі виключення, щоб хтось працював!
Відповісти
І хто це ми підприємці??? 4 підприємця контролюють всі зупинки хоч би один з них зробилв нормальний макет фіг там понаставляють будок і податки які податки хлопці? Всі їхні податки по 30 з лишком зупинок за місяць близько 10 000 тис. грн. які податки??? По взривати їх....
Відповісти
скажу відверто магазинчики на зупинках зроблені заради нічного продажу спиртного, без цього то абсолютно збитковий обєкт.
Відповісти
Торгівлю алкоголем вночі треба заборонити.
Відповісти
Яке відношення має заборона торгівлі спиртним до закриття торгових точок на зупинках? Проти торгових точок на зупинках були прокурорські, але там люди трішки помінялись, то може й торгувати будуть й на далі.
Відповісти
Останні новини
Магазинчики на луцьких зупинках можуть закритися?
29 квітень, 2014, 18:49
Торнадо в США. ФОТО
29 квітень, 2014, 18:43