У луцькій міськраді Азарову погрожували не платити податки

У луцькій міськраді Азарову погрожували не платити податки
Депутати Луцької міської ради планують повторно звернутися до центральних органів державної аби з вимогою врахувати недофінансування освітньої галузі Луцька і погрожують акціями непокори «несплати податків».

Про це йшлося 5 квітня на засіданні Тимчасової контрольної комісії з контролю за фінансуванням закладів освіти міста Луцька у Луцькій міській раді.

Нагадаємо, що у зв’язку з недофінансуванням міської галузі освіти депутати міськради утворили тимчасову комісію. Вона вже прийняла рішення припинити заходи економії в школах, що нестимуть за собою погіршення фінансового забезпечення вчителів. Таке рішення підтримала сесія міської ради.

Відповідь від Міністерства фінансів України щодо попереднього звернення, яка прийшла на адресу Луцької міської ради, депутати назвали відпискою. Адже урядовці лише констатували стан справ у бюджетному процесі розподілу коштів, та згадали про існування дотації для Луцька у розмірі 1, 951 мільйона гривень. Але для забезпечення нормальної функціонування галузі не вистачає 32 мільйони гривень.

«Якщо говорити в двох словах щодо цього всього тексту: нас послали», - прокоментував депутат Андрій Калахан.

«За таких обставин рішення Луцької міської ради фактично означає, що доживемо ми до серпня, може до вересня, а може до жовтня, а далі ми будемо змушені утворювати заборгованість з заробітної плати. І не виключено, що нам буде необхідно приймати не популярні рішення», - розповів про настрої освітян депутат Андрій Осіпов.

Зокрема серед таких непопулярних рішень Осіпов назвав відправку у відпуски, зменшення заробітної плати чи тривалості робочого часу.

Враховуючи це, депутатові Богданові Шибі доручили підготувати повторне звернення до Кабінету Міністрів і Президента України щодо необхідності виконання вимог закону про освіту.

«Єдиною підставою для завершення роботи комісії і припинення її діяльності могло бути внесення змін до Закону про державний бюджет до 2012 року з виділення необхідних коштів, про що тонко затякав наш колега з Партії регіонів. Я маю інформацію, що учора на засіданні КабМіну повинні були розглядати зміни до бюджету. Але я не знайшов інформацію і воно ніби не розглядало це питання. Наші звернення не виконали ніяк», - зауважив Шиба.

Як один з крайніх варіантів протесту, депутат Осіпов запропонував акції непокори. Наприклад, місяць не сплачувати податки. Він розказав, що якщо протягом тижня податки не платити, а потім сплатити до моменту вступу в силу постанови суду, то підстав порушення кримінальної справи немає. А держава за цей місяць «захлинеться».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: освіта
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луцькій міськраді Азарову погрожували не платити податки
06 квітень, 2012, 10:45
На Волині – нові пости ДАІ
06 квітень, 2012, 10:41
У Луцьку в суботу - КВН
06 квітень, 2012, 09:45