У луганських сепаратистів – розкол

У луганських сепаратистів – розкол
У рядах луганських радикалів розкол, одна із частин формує нові озброєні загони, які може заспокоїти тільки проведення референдуму.

Про це заявив луганський куратор проросійських радикальних актвістів у захопленій будівлі СБУ "Народний фронт" Олексій Чміленко, - пише Українська правда з посиланням на 0642.

"Ми більше не контролюємо ситуацію на вулицях. Сьогодні мені реально погрожували зі штабу СБУ Валери Болотова, сказали, що приїдуть і мене заарештують. Я знаю, що в них навіть є наказ на відстріл мене", - сказав він.

"Із приводу всього, що відбувається, я хочу заявити, щоб люди знали правду, через що все це відбувається. От у цю анархію, громадянську війну їх втягують Валера Болотов зі своїм штабом… Люди заявляють, що вони не хочуть жодних переговорів з жодним урядом, який вони не визнають. Вони це заявляли постійно", - сказав Чміленко.

"От тепер вони втягнули людей, люди вийшли з-під контролю. Я контролювати людей не можу. Олексій Мозговий контролювати цих людей на вулицях теж не може. Наші люди зараз сидять по будівлях", - заявляє Чміленко.

За його словами, через різне розуміння тактики, зараз почали формуватися спонтанні загони, люди зі зброєю і їх поведінка непередбачена й некерована.

"Зараз спонтанно формуються нові лідери. Куди вони направляться зараз – сказати неможливо. Деякі вже готові штурмувати Стаханов, почнуться погроми, громадянська війна. Люди самі по собі. Людей потрібно заспокоїти, а це можна зробити тільки одним - для цього потрібно ставити скриньки для голосування й переписувати населення, а не проводити вибори президента", - заявив Чміленко.

Він кілька разів підкреслив, що людей зі зброєю й тих, хто з ними, сьогодні можна заспокоїти тільки одним - проведенням референдуму.

Нагадаємо, що після захоплення луганського СБУ в рядах протестувальників сформувалося близько десятка лідерів і організацій. Найбільш відомі серед них - Олексій Мозговой, який представляє "Народне ополчення Луганщини", і "народний губернатор" Валерій Болотов, що очолив Штаб об'єднаної Армії південно-сходу.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У луганських сепаратистів – розкол
30 квітень, 2014, 15:19