Порошенко пообіцяв, що Яценюк не вирішуватиме, де ставити лавочки в селах

Порошенко пообіцяв, що Яценюк не вирішуватиме, де ставити лавочки в селах
Петро Порошенко та Асоціація міст України підписали спільну Декларацію про розвиток місцевого самоврядування.

Це сталося під час зустрічі Порошенка з уповноваженими представниками Асоціації міст України, повідомили в АМУ.

Уповноважені представники Асоціації міст України та кандидат на пост Президента України Порошенко підписали декларацію про розвиток місцевого самоврядування. Декларація передбачає надання реальних функцій та повноважень територіальним громадам.

«Я проти того, щоб прем’єр чи віце­-прем’єр, міністр або замміністра у Києві вирішував, де встановити автобусну зупинку в селі, побудувати школу чи дитячий садок в місті. Це право місцевої громади самостійно і відповідально приймати подібні рішення», ­- сказав Порошенко.

Асоціація міст України та Порошенко планують внести зміни до Конституції України, які б «не на словах, а на ділі» гарантували б збільшення повноважень місцевого самоврядування. Така позиція, на думку Петра Порошенка, значно посилить авторитет влади і дозволить забезпечити розвиток громад.

«Найбільший авторитет і довіру з боку громадян сьогодні має міський, або селищний голова. Але те, в якому стані опиняються лідери довіри, люди, які покликані керувати громадами – не припустимо. Єдина підтримка, на якій вони тримаються – це підтримка людей», ­ зауважив Порошенко.

В ході зустрічі було визначено формат взаємодії з реалізації завдань, спрямованих на розвиток місцевого самоврядування, обговорено положення Концепції реформування місцевого самоврядування та територіальної
організації влади в Україні, зміцнення фінансової основи місцевого самоврядування та створення законодавчих передумов для ефективного функціонування територіально­комунальної інфраструктури територіальних громад.

Можна було б сказати, що в умовах нестабільності, країна потребує концентрації і сильнішої централізації. Але я вважаю інакше. Ми зобов’язані говорити з громадами і сміливо йти до людей», ­ підкреслив Порошенко.

«Як кандидат на пост Президента України вже сьогодні вважаю за необхідне обмежити владні повноваження і провести децентралізацію. Я йду до представників місцевих громад для того, щоб зберегти баланс влади і дати можливість країні демократично розвиватися», ­ зауважив він.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 4
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
він уміє хіба що грізно блимати окулярами...Слава самозванцям!
Відповісти
Що це за заголовок. Яценюк теж виступає за збільшення влади на місцях. а Порошенко тільки зараз прозрів чи,що? Він уже щось підписує - скромність не його чеснота.Нічого кандидати незрозуміли - Люди не лохи і дешевий піар не пройде.
Відповісти
Підтримую!
Хтось конкретно лохАнув кандидата!
Ще б з Нацбанком підписали угоду, що гривня буде стабільною валютою.
Відповісти
і Бахіня сидітиме на троні...
Відповісти
Останні новини
Порошенко пообіцяв, що Яценюк не вирішуватиме, де ставити лавочки в селах
30 квітень, 2014, 17:12