У Луцькраді поміняли «бюджетні» пріоритети

У Луцькраді поміняли «бюджетні» пріоритети
Депутати міськради перерозподілили приблизно 4,5 мільйона гривень з бюджету розвитку Луцька.

Рішення прийняли під час 59-ої сесії міськради у середу, 30 квітня.

За словами начальника управління фінансів та бюджету Луцькради Лілії Єлової, 46,5 тисячі гривень, які мали використати як видатки на капітальний ремонт об’єктів благоустрою, спрямують на виготовлення проектно-кошторисної документації на капітальний ремонт водовідвідної системи Луцької міської клінічної лікарні.

На 25 тисяч гривень збільшили видатки на встановлення пожежної сигналізації в Палаці культури через подорожчання вартості необхідних для цього матеріалів. Ще 2,1 тисячі гривень спрямують для сплати судового збору у справі щодо капітального ремонту водовідвідної системи для ліквідації підтоплень земель парку імені Лесі Українки.

Ці гроші заберуть в управління капітального будівництва, де їх мали використати для виготовлення проектно-кошторисної документації.

У зв’язку з необхідністю відновлення систем вентиляції в дошкільних навчальних закладах на 105 тисяч збільшують видатки на їх капітальний ремонт за рахунок зменшення видатків на придбання обладнання для дитсадочків.

Ще 98 тисяч виділять міській лікарні на придбання запчастини для капремонту медичного пристрою. Окрім того, 200 тисяч гривень дадуть для реалізації інвестиційного проекту транскордонної взаємодії для запобігання і лікування важких випадків опіків на польсько-українському кордоні. Їх заберуть у департаменту ЖКГ, де за ці гроші мали робити капітальний ремонт житлового фонду.

Також через отриманий від міжнародної фінансової організації НЕФКО кредит обсягом 2,775 мільйона гривень на цю суму збільшують видатки бюджету розвитку, аби за ці гроші впровадити заходи, зокрема, щодо енергозбереження у бюджетних установах Луцька.

Так для луцької ЗОШ №5 на це мають дати 335,643 тисячі гривень, ЗОШ №10 – 584,9 тисячі гривень, гімназії №21 – 1,855 мільйона гривень.

Таке рішення депутати підтримали. А от питання грошей, які мають надійти у луцький бюджет як субвенція з обласного бюджету, вирішили не розглядати. Причиною цього став той факт, що Волиньрада не прийняла зміни до обласного бюджету.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцькраді поміняли «бюджетні» пріоритети
30 квітень, 2014, 17:36