Шостий день зникнення журналіста: волинські правоохоронці не зробили нічого дієвого

Шостий день зникнення журналіста: волинські правоохоронці не зробили нічого дієвого
Уже шосту добу правоохоронці кажуть, що шукають зниклого волинського журналіста Сергія Шаповала, втім досі не можуть навіть встановити місце перебування його мобільного телефону.

Нагадаємо, журналіст ВолиньPost Сергій Шаповал зник у Донецькій області у суботу, 26 квітня.

Два рази він виходив на зв’язок по телефону, і навіть прислав репортаж, написаний, з його слів, у захопленому проросійськими силами місті Слов’янську, де, як запевнив Шаповал, він саме перебуває.

Втім цілий ряд ознак дають підстави рідним і колегам вважати, що Сергія утримують там силою. Можливо, аби він під примусом готував «вигідні» для сепаратистів матеріали. Адже під час телефонних розмов Сергій відмовлявся відповідати на цілий ряд питань, повідомив, що «не може» зараз поїхати додому, під час «незручних питань» переривав зв’язок.

Разом з тим правоохоронні органи, повідомлені по зникнення журналіста ще у неділю, 27 квітня, не спромоглися з’ясувати навіть місцезнаходження телефону Сергія Шаповала.

Як повідомили у прокуратурі Волинської області, справу Сергія Шаповала, порушену за Статтею 146 Кримінального кодексу України (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) наразі веде міськвідділ УМВС України у Волинській області.

Слідчий Володимир Степашук запевнив ВолиньPost, що «процесуальну частину він виконав і наразі ведеться оперативна робота», відмовившись вдаватися в подробиці, заявивши, що це - таємниця слідства. Пояснив, що «як тільки будуть якісь новини, він повідомить дружині Сергія Шаповала».

За неофіційною інформацією ВолиньPost правоохоронці не надто активно працюють над справою про зникнення Сергія Шаповала з кількох причин: по перше, вважають, що оскільки він кілька раз телефонував – «значить із ним усе добре», і по-друге, через затяжні святкові вихідні.

ВолиньPost контролюватиме ретельність і добросовісність пошуків правоохоронцями Сергія Шаповала навіть на вихідних. І просить керівників правоохоронних структур - зокрема начальника УМВС України у Волинські області Петра Шпигу і начальника Луцького МВ УМВС Василя Марчишака - не «ховатися» від журналістів і надавати повну і об’єктивну інформацію про зроблене їх підлеглими.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 11
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ментам надо было срочно арендовать роту танков и с мигалками и сиренами на них срочно двигать в Донецк.
Відповісти
Нічого не розумію!Чувак десь сидить,дзвонить,статті висилає,їх публікують,обговорюють, а мєнти повинні його шукати!Шукають тоді, коли людина пропала і немає жодних ознак існування!Може він в карти програвся і грошей немає, і сидить відпрцьовує статтями.
Відповісти
звертайтесь в сбу там вони вкурсі
Відповісти
А встановлять місце знаходження мобільного (який може бути і не в Сергія) - далі що? Оперативна групу за ним на фронт вишлють?
Відповісти
ну невже не можна вичислити по телефону?!!! блін, як не треба то вичислять за секунду
Відповісти
Администрация сайта вынуждена была поместить т.н. его статью под угрозой его ликвидации и разговаривает он по телефону со стволом у виска,неужели это непонятно?
Відповісти
Шановні журналісти, при висвітлені інформації хоч інколи порадьтесь в якогось юриста.Шпигу скоро громадськість за.....тренує.
Відповісти
волинські правоохоронці не зробили нічого дієвого - ШАНОВНІ журналісти а що ви хочете щоб волинська міліція у повному складі поїхала туди його шукати? ну що небудь
Відповісти
Луцька міліція зобов"язана знайти телефон! Це можливо. Чи ти з прес-служби міліції сидиш тут і захищаєш мусорів???

Відповісти
мусорів ))))) ти говорити спочатку навчись нормально а потім гавкай
Відповісти
якщо ви вважаєте міліцію мусором, то якого милого взагалі до неї звертаєтесь. Якщо такі герої дійте самотужки.
Відповісти
Останні новини
Шостий день зникнення журналіста: волинські правоохоронці не зробили нічого дієвого
02 травень, 2014, 09:41