Побоїще в Одесі. ФОТО. ВІДЕО

Побоїще в Одесі. ФОТО. ВІДЕО
У суботу, 3 травня в Одесі відбулася масова бійка між прихильниками єдиної України і прросійськи налаштованими активістами. В результаті загинуло 46 людей, 125 – отримали тілесні ушкодження та госпіталізовані. Керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук заявив, що бійка в Одесі стала результатом операції, яку проводила і координувала Росія. Стало відомо, що серед жертв - 15 росіян та п'ятеро громадян Придністров'я.

Усе почалося з того, що перед футболом дві команди ультрас домовилися про проведення маршу за єдність України пише Новостник. Поки люди збиралися в обумовленому місці, на Соборній площі, в декількох кварталах від них сходилися проросійськи налаштовані активісти в повній бойовій екіпіровці.

На Соборну площу люди прийшли цілими сім'ями і з хорошим настроєм. Фанати обмінювалися жартами, разом співали гімн України.
Коли прийшов час починати марш, з боку ТЦ «Афіна» на Грецькій з'явилися проросійські активісти, вигукували погрози і образи. Як і слід було очікувати, футбольні фанати не стали терпіти, і вийшли на вулицю Грецьку, між сторонами конфлікту стали загородженням міліціонери.

Після словесних перепалок з боку проросійських активістів полетіли вибухові пакети. Фанатам теж було чим відповісти – це були димові шашки. Далі в хід пішла тротуарна плитка. На передовій встала самооборона Майдану.

Коли запал з обох сторін трохи стих, окремі активісти пішли через вулицю Віце-адмірала Жукова , відповідно проросійські вийшли на Дерибасівську. Пішла в хід вогнепальна зброя. Тут-то і з'явився перший тяжкопоранений (в голову) чоловік. Група антимайданівців вийшла на Дерибасівську і почала викрикувати і показувати образливі жести. У цей же час звичайні перехожі боролися за життя пораненого хлопця. На жаль врятувати його не вдалося, пульс зник.

Бойові дії тривали на Дерибасівській. З проросійської боку пролунала черга з автомата Калашникова і безліч пострілів з пістолетів. З підручних засобів ультрас і активісти Майдану почали коштувати барикаду на вулиці Віце-адмірала Жукова , щоб не допустити нових жертв .

Далі обидві сторони конфлікту почали будувати барикади на Грецькій площі , там і сталося найсильніше зіткнення. У хід пішли коктейлі Молотова, плитка, вогнепальна зброя.

Майже всю Грецьку площу зайняли фанати , самооборона і просто одесити різного віку, - хоча жінок вмовляли відійти подалі. Самооборона Майдану через півгодини зіткнень на площі приїхала на пожежній машині , за допомогою якої і пробила барикади антимайдану . Далі деякі активісти антимайдану зайшли в ТЦ « Афіна » і почали кидатися з галерей тим, що потрапило під руку і обстрілювати людей внизу.

Антимайдан відступив через вулицю Грецьку на Соборну площу, втім деяких активістів вдалося зловити прихильникам єдиної України. Після чого спійманих активістів оточила міліція, яка намагалася їх захистити від самосуду. Тим не менш, зі спійманого проросійського активіста змогли зняти маску.

Доля активістів антимайдану на Соборній площі не відома. Люди стали гукати, що треба піти на Куликове поле і помститися за вбитих. Люди рушили маршем центральними вулицями Одеси і дісталися до Куликового поля .

Тут активісти антимайдану забарикадувалися в Будинку профспілок, звідки з даху кидали коктейлі Молотова, вели обстріл з вікон, а також використовували петарди.

Намети виявилися безлюдними і були спалені в першу чергу. Активістам вдалося прорватися в Будинок профспілок з запасного входу і зайняти бічні приміщення на поверхах. У цей час в сторони залишків барикад перед головним входом на фасад будівлі полетіли коктейлі Молотова.

Після чого сталося загоряння коридору за головним входом. Коли дим дійшов до 3 і 4 поверхів , з вікон почали вилазити люди, в тому числі і жінки.

Самооборона і фанати , та й взагалі перехожі , намагалися їх якось спустити. Пожежні все не приїжджали. У якийсь момент для спуску людей з палаючої будівлі здогадалися використовувати сцену, яка стояла на Куликовому полі.

Через деякий час приїхали пожежні, почали гасити пожежу і рятувати людей. На Будинок профспілок повісили Українські прапори , а також замінили старий , брудний прапор на флагштоку перед будівлею.


Відео луцької студії ПравдаPRO



















































Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Де щалена радість свідомої публіки??
Відповісти
А Вы на сайтах и группах Евромайдана почитайте. Там радости полно - огорчаются только, что мало "колорадов" запекли. 42 безоружных человека, среди которых пенсионеры, которые заживо сгорели, Евромайдан ВКонтакте поздравляют друг друга с победой. Слава героям Украины, чо уж.
Відповісти
какое вранъё,срели идентифицированных погибших все местные,1 из области м 1 крымчанин,россиян нету,читайте официальные отчёты,а потом печатайте
Відповісти
такі беззахисні, що аж вирішили живцем спалити людей
Відповісти
Глупцы...
Это крах Украины.
О Украине можно говорить в прошедшем времени.
Очень горько...
Відповісти
от пишете, які всі погані, радіють і т.п. ... ну чому ж ніхто не бачить звітів про те, що ті ж одесити, які "живцем палили" своїх противників і рятували??? серед одеситів радості нема. і ще одне: треба , звісно, бути мудрішими, але згадайте, як всі ті прихильники Беркуту раділи, коли хлопці і чоловіки га Майдані помирали, радили більше вбивати і глумилися над пам'яттю померлих.
Відповісти
смотрю вы такое видео разместили, как вам не стыдно понапезали, то что выгодно показать....
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=je1neAJT4Hs
Відповісти
приедьте в Одессу, вам раскажут местные жители как все было
Відповісти