Більше половини лучан вважають Луцьк брудним

Більше половини лучан вважають Луцьк брудним
Більше половини лучан називають Луцьк брудним містом: 47% вважають його просто засміченим, а 4% – дуже брудним.

Такими є результати опитування, яке 25-28 квітня провів у Луцьку Консорціум інтелектуального сервісу «Леон-аналітик», повідомили учасники громадської ініціативи «За чистий Луцьк».

Соціологи запитували лучан про санітарний стан міста, просили вказати заходи із прибирання, яких місто потребує в першу чергу, а також назвати особу із місцевих посадовців, відповідальну за ситуацію, що склалася.

Відповідаючи на запитання про санітарний стан Луцька, лише 5% опитаних вказали, що вважають місто дуже чистим, а 28% – чистим. Натомість більша частина респондентів – 51% – не задоволена тим, як прибирається місто.

Лучани вважають прибирання і автодоріг, і тротуарів, і дворових територій, і парків та скверів однаково незадовільним. За це висловилося понад 60% опитаних. Більше 30% поставили задовільну оцінку і лише 10% – добру.

Трохи краща ситуація в місті із вивезенням сміття, вважають лучани. 31% називає такі роботи добрими, 29% – задовільними і 40% – незадовільними.

Також лучанам запропонували визначитися, кому саме вони б довірили прибирання міста. 39% вирішило, що найефективніше такі роботи буде виконувати спеціалізована приватна фірма, 28% доручило б цю ланку комунальному підприємству і 23% – «жекам».

Дослідників зацікавила і позиція мешканців щодо того, кого саме вони вважають відповідальним за погіршення санітарного стану Луцька. «Лідируючі» позиції зайняли Луцький міський голова Микола Романюк (41%), керівники «жеків» (30%) та двірники (13%). Решту опитаних назвали заступницю міського голови, яка опікується питаннями житлово-комунального господарства Ларису Соколовську (7%) і директора департаменту ЖКГ Івана Кубіцького (5%).

Довідка

Опитування громадської думки мешканців Луцька щодо санітарного стану міста проведено протягом 25-28 квітня 2014 року методом персоналізованого інтерв’ю. Було опитано 386 респодентів із застосуванням крокової, ймовірнісно-випадкової вибірки. Похибка опитування не перевищує 1,8%. Структура вибірки відповідає соціально-демографічній моделі дорослого населення Луцька і є репрезентативною для цієї генеральної сукупності.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 36
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А хто вважає, те ж саме бидло яке бухає біля Стиру? Чи кидає бички під ноги? Чи можливо серветки з вікна авто.
Самі ж заср@лися по самі вуха, а тепер аяяй, як брудно!
Відповісти
А варіант: "Винні самі мешканці міста" був?
Зараз знову знайдеться хтось, хто почне верещати, що я захищаю владу. АЛЕ! ХІБА ВЛАДА ЗАСМІЧУЄ ВУЛИЦІ МІСТА? От просто подумайте над цим питанням! ))))))
Влада кидає сміття в дворах і на дитячих майданчиках?
Поки МИ, МЕШКАНЦІ МІСТА ЛУЦЬКА, не почнемо ВИХОВУВАТИ В СОБІ ЛЮДЕЙ, ніякі соцопитування, наймані фірми, жеки, шмеки нам не допоможуть! Хіба що ШТРАФИ! Такі, щоб тиждень волосся дибки! Тоді один лучанин скаже іншому і за тиждень всі навчаться носити папірці і все інше до смітничків (за відсутності онних нестимуть додому).
Відповісти
Згоден з Вами щодо штрафів. Але спочатку повинна влада показувати приклад на собі як потрібно не смітити і як вона професійно прибирає. Після зими ще досі камяна крошка по всьому місті і дощові решітки забиті.
Відповісти
штрафавати бидлюків,які смітять
Відповісти
Чергова кампанія проти Романюка. Місто чисте, а про "дані" цього "леон-аналітика" можна судити з того, хто там начальник. Це все, що він може і єдина "фірма", де він може працювати. Він вже скрізь "напрацював", як кіт на глині, особливо - за два захОди в ОДА. Якби мером був Мартинюк, то він закопав би місто в сміття за 2-3 тижні. Гидоття!
Відповісти
не будуть жити міські жителі - шкода сподіватись на чистоту! Хамидло, яке викидає сміття через вікно квартири - ніколи не мало і не матиме совісті.
Відповісти
ЩЕ З ЗИМИ НЕ ПРИБРАЛИ, КОМУНАЛЬНИКИ ГРОШІ ВКРАЛИ А БРУД І ПИЛ ПЛАТНИКАМ ПОДАТКІВ ЛИШИЛИ...
Відповісти
Ті чиновники І Романюк вже так забрехалися, що хочуть щоб ми на сине казали червоне, щойно їхав по проспекту Волі все в кучах бруду і банках і бумашках !!! То ми кучи намели, смітників мало поставили і .... Хавали позакривайте і працюйте чиневницьке бид...
Відповісти
Усі вміють претензії ставити. Але чисто там , де не смітять.Почніть з себе. Навчіть своїх дітей цінувати чистоту, не кидати на вулиці обгортки чи окурки, не курити в громадських місцях.
Відповісти
Офіційні цифри, штука вперта не дать не взять, похипка звісно більша, але бруд ми бачимо на лице!
Відповісти
прозвітуватися про витрачені кошти, що виділені, для парків і скверів луцька...56000000грн, кщо не помиляюся, так пані Соколовська і Кравчук...і Романюк.. і це тільки для комунального підриємства...а політичні партії і НДО наче не знають.
Відповісти
на нуль меньше, але теж багато...5,6 млн.грн..для "Парві і скверів"
Відповісти
І ставки спустили, а на насосик щоб воду закачав в тільки що почищені ставки парку, не має з десяток тисяч гривників. І зараз ті мілйони знову не професійно розкрадені і роботи по очищенню ставків в парку центральному не видно буде зовсім.
Відповісти
будемо гнати цю шелупонь романюковську хорошим віником з міста, на місця постійної дислокації)))
Відповісти
Гуляючи сьогодні парком і дивлячись як бухають компанії молоді на пляжі і спостерігаючи що жодного патруля не має здається, що влада веде таку політику - Ми, влада, дозволяємо їм робити все що заманеться і вони, мешканці, не будуть помічати як ми дєрєбаним. Ви смітіть і нас не чіпайте, а ми вас не будем...
Відповісти
Ви не праві, я і моя " молода" команда десь щось МЕТЕМО...
Відповісти
Романюк на жаль себе вичерпав, в місті хазяйнувати то не банком правити!!! Коли тебе оточують однодумці комсомольці!!!
Відповісти
Бачачи повну імпотенцію влади, можна їм сказати лише одне, що якби вони захотіли вирішити це питання, то вирішили б його за неділю, а то й дві. А так, влада тільки те й робить що відмовчується!!
Відповісти
Для тих хто розказує про те що треба почати з себе, поясню. В європейських містах чисто тому, що коли людина йде в місті, в якому немає ні бумажки ні пилюки, ні тим більше куп сміття яке збирає наша влада, то кожен пересічний мешканець, будучи навіть "бидлюком"(як тут деякі висловлюються), вони собі цього не дозволяють, оскільки ні в якої людини не підніметься рука щось викинути.Тому спочатку треба прибрати, а потім вимагати щось від кожного, штрафувати і т.д.
Відповісти
В єваропейських містах чисто тому, що там діє закон. І він одинаковий для всіх.
Для Вас, Андрію, запропоную провести експеримент (бо Ви кажете, що спочатку потрібно поприбирати). Прибиріть біля свого будинку і подивіться що буде на наступний день.
І вимагати навіть немає від кого тому, що скільки б ви не прибирали, буде те ж саме.
Поки на Україні так.
Відповісти
при чому тут якийсь чиновник? вийдіть ввечері і подивіться на нашу молодь. особливо в вихідні. де ідуть, там і сруть!!!
має бути чисто?
Відповісти
Дивлячись на масу звернень і статтей, які опубліковані ЗМІ, дивлячись на думку майже 400-сот людей, ви ще можете говорити, що тут винні люди, які пісок не можуть прибрати з тротуарів????Люди що по вашому в карманах пісок і каміння носять, а попадають на двір розсипають????Ви хоч на двір вийдіть, а то таке враження що в землянці живете. За що ми сплачуємо податки, не з них лі місто має виділяти кошти на прибирання????А владі, якщо ж вони ні при чому, то нехай хоч якісь коментарі дадуть чи пояснення, а не зайняли позицію мовчанки!!!Якщо ж вони не винні, і тільки люди, то нехай тих дармоїдів комунальників розпустять, податки зекономлять!!!!
Відповісти
Автор - депутат міськради Бондарук.А лобіюється Швець, який хоче виграти тендер по прибиранню і влаштовував пікети міськради за чергову свою структуру "Руфусів"..Обманув працівників, купив собі джипа, а зарплати людям не виплатив.
Відповісти
Структура "Руфусів " місто завжди тримала в чистоті, тоді й таких тем при їхній роботі не було зміста й піднімати, а "обмануті" люди завжди були задоволені... Просто тяжко Романюку з приватом працювати, вони в суд можуть подати і виграти. А комунальники можуть тільки голову нагнути і тихенько прибирати, і вже й не важливо як... І яке відношення Бондарук має до Швеця - повна , не розумна маячня!!!!!!
Відповісти
В організації працює біля 100 чоловік ( двірника, механізатори). Що з ними робити, назад до жеків?
Не підуть вони туди, бо 1300 грн. ЗП і хамське до них відношення для них не варіант....
Відповісти
Потрібно запровадити штрафи: викинув недопалок, на тротуар заплати 1000$. Але все одно буде брудно, бо ми приречені на русский дрист: http://tema.livejournal.com/1620372.html
Відповісти
Давайте , може Ви пані, приберете урни на Київському м-дані, які вже день 6 минають комунальники... Так від Вас було б більше толку!!!
Відповісти
Значить є причина чому минають. В нашому дворі був випадок коли машина не могла підїхати до урн через неправильно припаркований джип. Може і у вас є якась причина.
А прибирати за вами я не буду, мені вистачає прибирати за тими, хто на дитячому майданчику ЩОДНЯ залишає ПЛЯШКИ з-під пива, недопалки цигарок і папірці. Навіть діти збирають це все... При тому, що на нашому майданчику є ДВА ВЕЛИКИХ СМІТНИКА!
Влада винна?))))
Відповісти
Вони на зупинці, забрати їх не є проблема... Просто це вже не такий центр, може не замітять!!!!
Відповісти
То грузіть комунальників. В нас постійно прибирають. Єдине, що смітники в дворі і туди не надто добре доїзжати. Але з цим рано чи пізно буде щось вирішуватися, бо і мешканцям не надто подобається, що величезний сміттєвоз їздить через весь двір, де діти на роликах і самокатах...
____________
Випадково не там відписала, тому ще раз скопіювала, щоб ви прочитали.
Відповісти
А їм пофіг , вони їх " забирають"... Попередня організація, сам бачив, бувало й по два рази на день забирали. І урни пусті були, і біля урн прибрано було...
Відповісти
То грузіть комунальників. В нас постійно прибирають. Єдине, що смітники в дворі і туди не надто добре доїзжати. Але з цим рано чи пізно буде щось вирішуватися, бо і мешканцям не надто подобається, що величезний сміттєвоз їздить через весь двір, де діти на роликах і самокатах...
Відповісти
Турбуе питання коли вже ,нарешті, почнуть прибирати місто вцілому ,ато таке враження що їм для малюнку потрібний тільки центр,залучайте більше працівників(двірників),чи випускайте людей в 2,3 зміни,..або віддайте тій фірмі (...) що прибирала наше місто в минулому році...,ті жуки вже б давно "вилизали" центр і наводили б порядок по усьому Луцьку...
І немучте людей!
Відповісти
Чисто буде не від того, що прибирають, а від того - що не смітять!!!
Погано, що немає громадських туалетів в достатній кількості.
Відповісти
Ви прибираєте в своїй оселі бо брудно,чи для того щоб було чисто? Відповідно ви повинні розуміти,що утримання міста в чистому стані це ціла система, а не два п" яних двірника які бігають за бумажками і прибирати треба системно регулярно, а під нагайкою!!!!
Відповісти
У нас не ідеал чистоти взагалі, але у нас набагато читсіше ніж Рівному наприклад, чи Львові.
Відповісти
Останні новини
Більше половини лучан вважають Луцьк брудним
03 травень, 2014, 15:23