Лучани перемогли у національному веломарафоні

Лучани перемогли у національному веломарафоні
Лучани Сергій Ройко та Володимир Тимощук виграли у складі команди «Western Express» («Західний експрес») перший Національний флеш (командні змагання) типу «Vélocio Flèche».

Веломарафон стартував 26 квітня о 9:00 і тривав рівно добу. Його особливість у тому, що змагання такого типу провели в Україні вперше. Їх організатори – рандоннерський клуб «Вперед, Рандоннери!» з Луганська. Рандоннерами називають велосипедистів, які долають довгі дистанції за певний проміжок часу, пишуть Хроніки Любарта.

Змагання мають чіткі правила, які розробляв французький клуб «Audax Club Parisien» («Паризький клуб відчайдушних»). Ця організація, починаючи з ХХ століття, проводить веломарафони та є престижною серед любителів велоспорту.

Окрім лучан, до команди увійшли Євген Куценко з Києва та Петро Ясинський з Нетішина. Загалом було шість команд, які складалися з 3-5 учасників. Велосипедисти мали подолати заявлену напередодні відстань та не пізніше як за 24 години фінішувати у Харкові.

«Western Express», у складі якої були лучани, заявила, що проїде за добу маршрут від Києва до Харкова, тобто 488 кілометрів.

Згідно з правилами змагань, найменша відстань, яку могла зареєструвати команда, мала складати не менш як 360 км. Велосипедисти стартували з Києва, Кривого Рогу, Черкас та Яготина. Дистанція «Western Express» стала найдовшою із заявлених. Більше того, вони були у Харкові вже о пів на восьму ранку, тобто раніше від фінішного часу.

«Їхали всю ніч. Часом, коли замерзали, то зупинялися випити чаю, зігрітися. Під Полтавою стали в кафе, аби поїсти галушок. Чуємо, гімн грає. То навіть встигли подивитися бій Кличка», – пригадує Сергій Ройко.

Цікаво, що відповідно до правил флешу, заїзд має відбутися не пізніше як через тиждень після Великодня, на початку велосезону. Тому учасники мають, як кажуть, «мати в ногах» 3000-5000 км, аби набрати оптимальну форму для подолання довгої дистанції в перші місяці року.

Втім варто додати, що змагання все-таки любительські. Згодом переможці отримають медалі та сертифікати з Франції про подолання дистанції. Раніше, аби отримати такі сертифікати, треба було їхати на змагання за кордон.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: спорт
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.