Українські силовики згортають боротьбу з терористами?

Українські війська залишили Краматорськ, а заодно згортають активну фазу антитерористичної операції.

Зокрема, про те, що українські війська залишили Краматорськ, який розташований за 15 кілометрів від Слов'янська, повідомив 5 канал. Силовики на БТР повернулися до своєї бази на аеродромі поблизу міста. Наразі ніщо не заважає сепаратистам повернути собі втрачені позиції.

Місцеві ж мешканці нарікають на відсутність влади в Краматорську та кажуть, що хочуть нарешті жити спокійно. Як відомо, українські військові вели бої з бойовиками-сепаратистами у Краматорську. Куди відступили більшість екстремістів - поки що невідомо.

Окрім того, за даними групи «Інформаційний спротив», після недовгого періоду активізації антитерористичної операції, з 4 травня настав період недопустимого спаду активності силовиків.

Зважаючи на відсутність в зоні проведення АТО керівництва операції, знову величезною проблемою стає відсутність взаємодії між задіяними підрозділами силових структур, відсутність бойових наказів і постановки завдань щодо застосування сил і засобів, пише керівник «Інформаційного спротиву» Дмитро Тимчук.

Наприклад, під час нічного (з 3 на 4 травня) бою поблизу Костянтинівки підрозділ силовиків, на який напали терористи, озброєних в т.ч. кулеметами і гранатометами, протягом 3 годин не міг отримати підкріплення на бронетехніці . У підсумку 7 бійців спецназу СБУ отримали поранення.

Увечері 4 травня силовики залишили Краматорськ, замість того, щоб закінчити операцію з його звільнення від терористів, або хоча б блокувати місця їх знаходження.

«У подібних умовах АТО знову перетворюється на фарс. Що особливо неприпустимо на тлі прогнозованої активізації проросійських терористів напередодні 9 травня», пише Тимчук.

Активізація АТО 1 травня дивним чином збіглася з прибуттям в зону проведення операції керівництва МВС, Міноборони та Адміністрації Президента України. Однак дуже скоро операція знову стала пробуксовувати. На тлі цих «збігів» виникає все більше питань до керівництва АТО, яке чомусь знову знаходиться поза зоною проведення операції.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
супер революцію зробили!!!уроди до влади дорвались а дальше їм пофіг.що на центральному рівні що на місцевому
Відповісти
фашисты власть обретённую с рук не выпустят.Потуже затяните пояса не один десяток тысяч відправляться на цвінтер.ЕС збере свою дань.
Відповісти
где деньги МВФ????
Відповісти
Армия хунте скоро в Киеве понадобится чтобы в мягких креслицах усидеть, недаром уже там ночные учения по защите административных зданий проводить начали. Сами себя перегрызут.
Відповісти
ничтожная ничего из себя не представляющая клоака
Відповісти
Дограєтесь ,хлопці,що з такою "премодерацією для всіх" прикриють вашу газетку разом з вами ...)
Відповісти
Останні новини
Українські силовики згортають боротьбу з терористами?
04 травень, 2014, 22:02