Відбувся ІІ Чемпіонат бограчу. ФОТО*

Відбувся ІІ Чемпіонат бограчу. ФОТО*
З 1 по 2 травня на території відомого комплексу «Термальні води Косино», що розташований у с. Косонь Берегівського району, проходив ІI Чемпіонат бограчу.

Скуштувати смачнючого бограчу та заодно оздоровитися у термальних купальнях з’їхались охочі з найрізноманітніших областей України (Київщини, Донеччини, Житомирщини, Львівщини, Івано-Франківщини), а також навідались туристи з сусідніх Угорщини, Словаччини.

Участь у гастрономічному змаганні взяли 10 команд із різних куточків Закарпаття. Кожна команда-учасниця протягом дня мала зварити 150 л бограчу, а за два дні кулінарних перегонів приготували понад 3000 л цієї ароматної страви угорської кухні.

Усі колективи мали свої особливості у приготуванні запашної страви: хтось варив її із м’яса дикої козулі, інші – додавали багато паприки в суміші з іншими видами перцю, треті – використовували в рецепті різні види м’яса (баранина, свинина, телятина, яловичина). Команда з Берегова додала родзинки своєму бограчу завдяки маринованому на пиві кабанячому м’ясі! Деякі колективи навіть додавали у казани, де варився суп, декілька літрів вина – для особливого аромату. Запивати ж ароматну страву радили вином чи традиційною паленкою на фруктах.

Числені гості комплексу та професійне журі чемпіонату оцінювали бограч за певними параметрами: подача страви, її вигляд, аромат, смак, гострота, післясмак. Балів додавав і загальний вигляд учасників команди та презентація. Відвідувачі обирали улюблену команду за допомогою спеціальних карток. Звісно, бограчеве меню не було основним: на пательнях шкварчали ковбаски, шашлик, картопля, лангоші, кремзлики, а у ролі обов’язкової другої страви учасники чемпіонату пропонували боб-гуляш, банош.

Перше місце на чемпіонаті виборола ужгородська команда під назвою «Свинський кодекс» з гаслом «Сала Україні – Героям сала!». Рецепт бограчу не змінювали, обрали для себе класичний варіант, щоправда, відмітили, що головним інгредієнтом їхньої страви була душа.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Відбувся ІІ Чемпіонат бограчу. ФОТО*
05 травень, 2014, 16:45