На Волині 350 молодих людей «воювали» в лісах. ФОТО. ВІДЕО

На Волині 350 молодих людей «воювали» в лісах. ФОТО. ВІДЕО
На Волині завершилася чотириденна спортивно-патріотична гра «Звитяга-2014», участь в якій взяли приблизно 350 людей.

Захід організувала молодіжна громадська організація «Національний Альянс».

На майже справжніх «бойових» діях хлопці та дівчата вчилися воювати і виживати у партизанських умовах.

350 людей з Сум, Луганська, Чернігова, Києва, Рівного, Львова, Дубно, Житомира, Луцька спробували себе у ролі вояків Української Повстанської Армії.

«Я приїхав шукати злих бандерівців, які утискають російськомовних та «їдять» російських дітей…Шукав, але не знайшов. Проте знайшов багато друзів, отримав дивовижні враження та досвід. Та ще й відпочив», - жартома розповів про свою участь у «Звитязі» Матвій Дихановський з Луганська.

Уже дев’ятий рік поспіль змагання пройшли у лісовому масиві між селищем Цумань та селом Берестяне Волинської області, де у 1950-1954 роках знаходився Головний командир УПА Василь Кук, полковник УПА Василь Галаса та ряд інших провідних керівників Армії Нескорених.

Цьогорічна «Звитяга» була присвячена «Небесній сотні».

«Небесна сотня» - нові Герої України, які продовжили боротьбу УПА. Так склалося, що більшість учасників теренової гри стали у цій боротьбі на Майдані: друг Звіробій - був сотником в Києві в Самообороні, бунчужний «Звитяги» друг Пегас - отримав поранення на Інститутській та зараз лікується в Ізраїлі.

«Звитяга» дає певний досвід, щоб продовжити боротьбу повстанців та будувати ту Україну, про яку вони мріяли», - звернулася до учасників «Звитяги» голова «Національного Альянсу» Майя Москвич.

Учасників теренівки поділили на дві команди: «Чорна сотня» та «Сотня імені Перця». Сотні «воювали» одна проти одної. Кожна мала свій табір та прапор, а учасники мали нарукавні пов’язки, які символізували життя. Щоб «убити» суперника – треба пов’язку зірвати, а щоб перемогти - відібрати прапор супротивника та «знищити» усіх із ворожого табору.

Після запеклих баталій перемогу здобула «Сотня імені Перця». Команди провели чотири бої, які успішно виграли «перці».

На закритті теренової гри організатори підбили підсумки змагань, а також нагородили найкращих таборовиків.




Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 8
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Молодці хлопці та дівчата!!!
Відповісти
гарматне м'ясо нової влади...
Відповісти
А де автомати???
Відповісти
Ха-ха-ха-ха....Путін як побачить ці фотки з переляку виведе війська....що за херньою ви займаєтеся? Для війни є спеціально-обучені люди, а ця шпана штика правильно тримати не вміє.
Відповісти
Шановні журналісти, а чому ви умовчуєте факт двох скручених дитячих ший (8-й клас), які зараз знаходяться в лікарні?!?!?!? Хто за це відповість? Тепер будуть ходити в ошийниках і може будуть НЕКАЛІКАМИ!
А організаторам смішно. Батьки в сльозах....
Відповісти
До чого тут війна,армія?До чого тут мясо?Ви взагалі щось знаєте про Звитягу,ви знаєте що це,ви цікавились?Не робіть таких поспішних висновків,дурнуватих коментарів не пишіть.Ніхто не замовчує факти зламаних рук,ший і синців,хочуту вберегти свою дитину-не пускайте,якщо дитина навчалась у 8-му класу,значит їй писали дозвіл на участь батьки,а отже брали на себе відповідальність,дівчині значить варто було бути обережнішою,провини організаторів у тому нема!
Відповісти
і взагалі, якщо є дозвіл батьків, то дітей можна калічити? чи організовувати травмонебезпечні конкурси? Навіть змагання з рукопашного бою проводяться у спецзасобах, а ось у боях без правил-дозволено все, що потрапило під руку....
Відповісти
Не було ніяких дозволів батьків!!!!!
Заходи безпеки взагалі відсутні. Все на авось минеться!
Відповісти
Останні новини
На Волині 350 молодих людей «воювали» в лісах. ФОТО. ВІДЕО
06 травень, 2014, 10:26