Кадрова реформа по-вінницьки: звільнили 32 керівників лікарень

Кадрова реформа по-вінницьки: звільнили 32 керівників лікарень
У Вінницькій області ухвалили радикальне рішення в галузі охорони здоров'я.

5 травня голова Вінницької обласної ради Сергій Свитко звільнив 32 головних лікаря обласних та районних лікарень, - пише Gazeta.ua.

Мотив - закінчення дії контракту, який медики підписували із обласною радою із 2004-го року. Тоді комунальні заклади охорони здоров'я передали на баланс області.

"Подання про те, аби звільнити лікарів, мені подала заступниця губернатора, Людмила Щербаківська. Я пропозицію розглянув і написав розпорядження", - сказав Сергій Свитко, голова Вінницької обласної ради.

Лікарів просто поставили перед фактом - сьогодні забираєте трудові книжки і повний розрахунок. На їхні посади тимчасово будуть призначені інші люди.

"А далі за процедурою, можете повторно подавати документи на продовження контракту. Але крім вас будуть інші кандидатури. Відбирати на посаду буде комісія при департаменті охорони здоров'я із залученням ЗМІ та громадськості, затверджувати буде голова обласної ради", - продовжив Свитко.

Лікарі впевнені, їх звільнили незаконно. За дві години обговорень Свитко так і не погодився на компроміс - аби перевести усіх головних лікарів на посаду виконуючих обов'язки.

"Ми з 2004-го підписували ці контракти на рік. Там чітко прописано, якщо двічі контракт укладався - на третій рік лікар автоматично залишається на посаді. Більше того, нас не попередили, що маємо знову писати заяви. Все було зроблено так, аби нас тепер звільнити автоматично. Більше того, голова обласної ради прийняв одноосібне рішення, не винісши це питання на розгляд сесії. Ми просили продовжити нам контракти від сьогоднішнього числа, або ж перевести нас на виконуючих обов'язки до наступної сесії. А там, якщо депутати скажуть, що ми маємо піти, то підемо. Але хай обґрунтують своє рішення. Треба обговорити кожного лікаря окремо: ти хабарник - іди геть, ти корупціонер - теж. А ви залишайтеся, у вас гарна репутація", - сказала Тетяна Антонець, головний лікар Вінницької обласної дитячої лікарні.

Частина лікарів не погодилися підписувати розпорядження. Мають намір відстоювати своє право на працю через суд.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 6
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Все, осталось "люстрировать" остальных врачей и медсестер - для "народных целителей" и продавцов Гербалайфа наступять золотые времена.
Відповісти
скажіть який лікар не хабарник всі хабарники
Відповісти
не давайте хабарів.
Відповісти
Правильно буде "по-вінницькИ".
Відповісти
МОЛОДЦІ!!!
Відповісти
а наш сидор ше штани протирає
Відповісти
Останні новини
Одеса в жалобі. ФОТО
05 травень, 2014, 18:09
Кадрова реформа по-вінницьки: звільнили 32 керівників лікарень
05 травень, 2014, 18:06