Луганські депутати підтримали референдум

Луганські депутати підтримали референдум
Президія Луганської обласної ради стала на бік сепаратистів.

Прес-служба облради оприлюднила підсумковий документ засідання президії 5 травня, - пише ТСН.

У тексті йдеться про "громадянську війну, спровоковану чинною київською владою та її покровителями".

Саме на столицю покладається відповідальність за "загибель десятків людей, траур в сотнях родин і ненависть, яка народилася в серцях мільйонів".

"Півкраїни записали в злочинці, в терористи тільки за те, що люди по-іншому бачать майбутнє рідної країни", - зазначено в заяві.

"Замість діалогу з ними, з'ясування позицій та пошуку компромісів Київ розгорнув проти мільйонів громадян не анти-, а саме терористичну операцію", - вважають у Луганську.

Автори документу також заявили, що "влада провокує і організовує протистояння громадян на південному сході країни". Зокрема, звезла на "криваву бійню" до Одеси "ультрас і неонацистів", які нібито здійснили "масове вбивство мирних людей Будинку профспілок".

"Вбивство цивільних активістів в Одесі стало останньою межею в можливості мирного вирішення конфлікту", - наголосили в президії Луганської обласної ради.

Водночас там висунули "останні" вимоги до центральної влади.

Серед них – припинення "каральних операцій" і відведення військ, повернення до домовленостей 21 лютого, амністія всіх учасників протестів на півдні та сході України, роззброєння "Правого сектору" та подібних угруповань, конституційна реформа, державний статус російської мови та розширення "повноважень місцевого самоврядування рівно настільки, щоб регіони перестали залежати від Києва".

Також автори заяви назвали проведення президентських виборів 25 травня "безглуздим і безвідповідальним" та зажадали від ЄС, США та Росії вплинути на Київ.

"Ми підтримуємо ініціативу мешканців Луганщини про проведення референдуму про статус Луганській області відповідно до вимог, прийнятими на зборах територіальних громад нашої області", - наголосили в президії Луганської облради.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 3
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
шле побільше каральних загонів із галіцайщини і Ненька процвітатиме...
Відповісти
Комуністику,тобі вже давно пора іхати на схід допомогати путінським ублюдкам ,бо на Волині твоя партія існувати вже ніколи не буде.
Відповісти
Йо, не шановний! Ти ж навіть не знаєш шо слово "хунта" означає!!! Збирай з братом чумадани й на потяг в московію до путлера в сорочку соплі витирати. а то і по твою брудну постать приїдуть "загони".
Відповісти
Останні новини
Луганські депутати підтримали референдум
05 травень, 2014, 18:21
Одеса в жалобі. ФОТО
05 травень, 2014, 18:09