Ковельські депутати - теж проти другої державної

Ковельські депутати - теж проти другої державної
Ковельська райрада прийняла звернення щодо недопустимості введення в Україні другої державної мови.

6 квітня 2912 року Ковельська районна рада підтримала проект «Звернення Ковельської районної ради щодо недопустимості введення в Україні другої державної мови та наступу на українську мову як конституційно закріплену єдину державну», запропонований депутатом від ВО «Свобода» Юрієм Мельником, - інформують у прес-службі Волинської обласної організації ВО «Свобода».

Вказане питання не було включене у порядок денний чергової сесії, оскільки попередньо не набрало потрібної кількості голосів. Але згодом, під час сесії, депутатам вдалося внести це питання у порядок денний, тож проект звернення, хоч і з деякими поправками, більшість у районній раді підтримала.

У зверненні зокрема зазначено: «…Заяви щодо можливого введення в Україні другої державної мови – російської, до яких вдаються в тому числі найвищі посадові особи Української держави, включно з Президентом, викликають несприйняття та обурення Ковельської громади. Такі провокативні заяви систематично звучать, коли погіршується соціально-економічна ситуація в державі, аби відволікти суспільство від нагальних проблем та викликів, які перед ним постають. Насправді проблеми другої державної мови в Україні не існує. Вона штучно створюється деструктивними антиукраїнськими силами, що збурює соціальну напругу в суспільстві, не сприяє політичній стабільності, порозумінню та суспільній злагоді...».

Нагадаємо, 29 березня з подібним зверненням - з вимогою «забезпечити всебічну підтримку розвитку і розширені вживання в Україні української мови» - звернулася до органів державної влади Луцька мівська рада.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ковельські депутати - теж проти другої державної
07 квітень, 2012, 10:55