Росія пообіцяла повернути Україні кораблі до 17 травня

Росія пообіцяла повернути Україні кораблі до 17 травня
Україна і Росія погодили план повернення Військово-Морським Силам України кораблів і суден, які було захоплено Росією під час окупації Криму.

Згідно з планом, передача кораблів і суден триватиме до 17 травня, - пише Дзеркало тижня.

Передбачається повернення Україні корвета "Тернопіль", морського тральщика "Черкаси" та інших плавзасобів. Дату виведення ВДК "Костянтин Ольшанський" поки не визначили у зв'язку з необхідністю повного розблокування фарватеру озера Донузлав.

За попередньою інформацією, у план повернення кораблів включено і підводний човен "Запоріжжя", але остаточне рішення щодо нього ще не прийнято.

Перегінна команда ВМС України буде забезпечувати передання українській стороні санітарного катера "Сокаль", артилерійського катера "Добропілля", буксири "Дубно", катера зв'язку "Коростень" і водолазного судна "Почаїв". 7 травня планується передача українській стороні морського буксиру "Корець" і рейдового буксира "Красноперекопськ".

Нагадаємо, 29 та 30 квітня з окупованого Криму виведені 10 катерів і допоміжних суден ВМС Збройних Сил України. Зокрема, Україні повернуто навчальні катери "Нова Каховка", "Чигирин", "Сміла", протипожежний катер "Борщів", рейдові водолазні катера "Ромни" та "Токмак", рейдові катери та інші допоміжні і спеціальні судна.

Як повідомляли раніше, всього з Криму у порти континентальної України було виведено 13 кораблів і суден українських ВМС. Попередню партію судів було повернено Україні 20 квітня - сім кораблів тоді прибули з Севастополя до Одеси.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А де корвет "Луцьк"? Кацапам самим такий не зайвий чи як?
Відповісти
Пидводный човэн "Запоріжжя" такой артефакт, что поневоле задумаешься отдавать его или все-таки музей сделать (этой модели практически уже не осталось).)))
Відповісти