На Волині прагнуть відновити колишній дитсадок. ВІДЕО

На Волині прагнуть відновити колишній дитсадок. ВІДЕО
Колишній дитячий садок у селі Хмелівка, що на Волині, не працює уже майже двадцять років. Ситуацію із садочком частково вирішували, поселивши малят спочатку до місцевої школи.

Згодом влада виділила спеціальну кімнату для підготовчої групи, правда, без повноцінного туалету.

Тож батьки втомилися чекати на адекватне рішення місцевої влади, – громада Хмелівки вимагає відновити приміщення старого дитсадка, - йдеться у сюжеті телеканалу ZIK.

Місцеві жителі пригадують: колись тут був гарний дитячий садочок, а потім все зникло разом із начинням. Тепер приміщення у самісінькому центрі села пустує і розвалюється. Дошкільне виховання ж потрібне для понад сотні малюків села.

Упродовж семи останніх років діти навчалися у групі короткотривалого перебування. Їм виділили маленьку кімнатку, коридор для ігор і комірчину із залізним відром замість вбиральні. Та нещодавно і цю групу закрили. Тож зараз діти післяобідньої пори навчаються у місцевій школі.

«До обіду дитина втомиться, набігається і, коли приходить вже у цю школу, не хоче займатися. Звичайно, що краще було у групі, хоча там умови – значно гірші», – вважає мати одного із вихованців садка Катерина Жеребцова.

Два роки тому батьки звернулися з проханням відновити роботу занедбаного дитсадка. Взялися навіть за виготовлення проектно-кошторисної документації. Проте, як з’ясувалося, оформлення документів коштує 70 тисяч гривень, а це для села надто дорого.

«Наш бюджет не є самодостатнім, тож виходить так, що минулого року ми проплатили лише третину коштів. Решту суми повинна була сплатити районна рада. Та грошей так ніхто і не одержав», – розповіла секретар виконавчого комітету Хмелівківської сільради Тамара Волинець.

Тепер для отримання документів бракує 17 тисяч гривень. У перспективі – ремонт, на який теж немає грошей. Тож громада села Хмелівка обіцяє далі діяти рішучіше і звертатися вже до обласної влади.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: постмодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Пусть заодно восстановят в Луцке мой любимый 5-й гарнизонный детский садик, в котором якобы создан якобы Волынский региональный музей якобы украинского (хи-хи) войска и якобы (гы-гы-гы) украинской военной техники.
Відповісти
Якраз спеціально для тебе, троляка, в місцевій дурці твою любиму 5 палату відновлюють, з якої ти втік через недолгляд санітарів.
Відповісти
Останні новини
На Волині прагнуть відновити колишній дитсадок. ВІДЕО
06 травень, 2014, 20:33