У Москві «бранців Болотної» підтримали символікою України. ВІДЕО

У Москві «бранців Болотної» підтримали символікою України. ВІДЕО
"Бранців Болотної" у центр Москви вийшли підтримати сотні росіян, поряд з білими стрічками учасники акції чіпляли синьо-жовті.

Відзначити другу річницю "Маршу мільйонів", який закінчився масовим побиттям та ув'язненням, люди вийшли попри заборону влади, - йдеться в сюжеті ТСН.

Попри те, що акція несанкціонована, минулося без затримань. Люди не дали приводу: вони не виголошували гасел і не скандували "Путін - геть!".

На Болотній площі зібралося кілька сотень людей. Вони принесли із собою квіти, білі стрічки - це символи російського протесту. Акція була нечисельною, бо міліція попереджала про затримання.

Зауважимо, що брати участь в опозиційних акціях у Москві стає просто небезпечно. Опозиційних лідерів не було. Олексій Навальний та Сергій Удальцов перебувають під домашнім арештом. Проти них порушено кілька кримінальних справ під різними приводами. Інших опозиційних російських знаменитостей журналісти також не помітили.

Люди прийшли підтримати фігурантів "Болотної справи". Як відомо, 2 роки тому опозиційна хода "Марш мільйонів" за демократичні вибори в Росії закінчилася сутичками демонстрантів із поліцією. Тоді затримали понад 400 людей.

Влада вважає ті події масовими безладами і звинуватила мітингуючих у насиллі проти поліцейських. 28 людей опинилися на лаві підсудних. Нині 11 вже засуджені на різні терміни. Максимальний термін увʼязнення - 4,5 років колонії. 11 амністували і шестеро ще очікують на вирок.

Москвичі не оминули і тему України. Вони висловили свою підтримку тим, що, крім білих стрічок, почепили ще й українські і заспівали український гімн. Також на мітингу роздавали значки із зображенням жовто-блакитних синичок і написом "Я люблю Україну".


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Москві «бранців Болотної» підтримали символікою України. ВІДЕО
07 травень, 2014, 08:07