На Волині депутатка судиться через вибори

На Волині депутатка судиться через вибори
Рішення Волинської обласної виборчої комісії про відмову в реєстрації кандидатом в депутати облради політик оскаржила у суді.

Ми вже інформували про те, що 1 травня обласна виборча комісія відмовила в реєстрації кандидатом у депутати на проміжних виборах депутатів обласної ради 25 травня 2014 р. Борисюк Валентині Іванівні, - повідомили в прес-службі Громадянської мережі ОПОРА у Волинській області.

Жінка подала документи на реєстрацію як самовисуванка, але допустила чимало помилок. У своїй автобіографії вона не вказала партійність та дату написання документу, а також не засвідчила його своїм підписом. Крім того, у декларації про доходи претендентка на депутатство не вказала рік, за який вона звітує. Саме через ці недоліки в документації ТВК їй і відмовила.

Однак політик на цьому не заспокоїлась. Наступного дня вона подала у виборчу комісію нові документи на реєстрацію кандидатом, щоправда датовані вже 2 травням. Крім того, Валентина Борисюк звернулася із адміністративним позовом до Волинського окружного адміністративного суду.

Судове засідання відбулося в неділю, 4 травня. Колегія з трьох суддів уважно вивчила аргументи позивачки та відповідача (членів ТВК) та вирішила, що документ без підпису та дати написання слід вважати автобіографією. Тому, рішення виборчої комісії адмінсуд визнав незаконною та зобов’язав ТВК зареєструвати пані Борисюк кандидатом в депутати облради.

Однак дане рішення вступає в силу лише через два дні після прийняття у випадку відсутності апеляційної скарги. Остання ж скоріш за все буде подана обласною виборчою комісією, оскільки члени ТВК з рішенням суду не погоджуються. Саме так вирішили члени комісії під час свого чергового засідання.

Крім того, на засіданні ТВК були зареєстровані довірені особи кандидатів в депутати та затверджені тексти виборчих бюлетенів для мажоритарних виборчих округів №11 та №18. Станом на 5 травня в обох округах балотується по четверо кандидатів, так як рішення суду щодо реєстрації Борисюк ще не набрало законної сили.

Що цікаво, Борисюк Валентина Іванівна, яка працює директором Любешівської дитячо-юнацької спортивної школи, є діючим депутатом Любешівської районної ради. В 2010 році вона як висуванка політичної партії "Сильна Україна" перемогла у мажоритарному окрузі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: вибори, суд
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
На Волині - 45 мільйонерів
07 травень, 2014, 10:18
На Волині депутатка судиться через вибори
07 травень, 2014, 09:52