Чиновник пішов під суд за 100 доларів і 500 гривень хабара

Чиновник пішов під суд за 100 доларів і 500 гривень хабара
Начальника відділу освіти Ківерцівської райдержадміністрації будуть судити за те, що він отримував хабарі – зокрема за працевлаштування у своєму відділі та за сприяння підприємцю у вигідному замовленні.

Як повідомили 6 квітня у прес-службі прокуратури області, слідство встановило факти, які підтверджують: начальник відділу освіти брав хабарі.

Як розповів в. о. начальника слідчого відділу прокуратури області Ігор Юрін, що громадянин Б., працюючи на посаді начальника відділу освіти Ківерцівської райдержадміністрації, у своєму службовому кабінеті отримав хабар в сумі 100 доларів США.

Таку «подяку» йому вручили за працевлаштування місцевої громадянки на посаду бухгалтера відділу освіти і успішне проходження нею випробувального терміну.

Також у своєму службовому кабінеті освітянин отримав від директора приватного підприємства ще один хабар – 500 гривень. Ці гроші йому дав підприємець, який отримав право виконувати будівельні роботи з теплоенергозбереження у загальноосвітніх закладах Ківерцівського району. Ці роботи оплачувалися державними коштами.

Ще 400 доларів США начальник районного відділу освіти вимагав у відвідувачів, як гарантію свого сприяння за влаштування дитини у дитячий садочок № 2 міста Ківерці.

Кримінальну справу проти нього порушили за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.368 – одержання хабара.

Наразі слідство завершене і справу скерували до Ківерцівського районного суду.

Тепер на начальника відділу освіти чекає покарання, передбачене Кримінальним кодексом України: аж до можливого позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади чи займатись певною діяльністю та з конфіскацією майна, кажуть у прокуратурі.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Чиновник пішов під суд за 100 доларів і 500 гривень хабара
07 квітень, 2012, 13:19