Відбудеться акція протесту проти знищення українського дубляжу

Відбудеться акція протесту проти знищення українського дубляжу
Під Кабінетом міністрів України у Києві відбудеться акція протесту проти чергового наступу на українську мову - спроб знищення українського дубляжу кіно.

Акція відбудеться у вівторок 10 квітня о 12:00, - повідомив у мережі Facebook активіст громадянського руху "Спільна Справа" Олександр Данилюк.

"Маріонетковий режим Януковича навмисно знищує український дубляж. Спочатку 1 лютого Кабмін по-тихому скасував обов'язковість дублювання. Вчора - обшук на студії “Ле Доен”, вилучили всі комп’ютери і всю звукозаписуючу апаратуру. Дубляж став повністю неможливий технічно", - пише Данилюк.

Студія “Ле Доен” здійснювала 60% усього дубляжу в Україні.

Як повідомила раніше Українська правда, з посиланням на організацію добровольців "Простір свободи", 5 квітня податкова міліція здійснила напад на студію “Ле Доен”.

"Привід, під яким "маски-шоу" напали на неї (буцімто несплата податків, причому не студією, а її партнерами) – є надуманим.

Справжньою метою й головним наслідком рейду є вилучення комп’ютерної та звукозаписувальної техніки, яка використовується для дублювання фільмів", - йдеться у листі.
Активісти нагадують, що 1 лютого 2012 року Кабмін скасував вимогу про обов’язковість дублювання або озвучення фільму (будь-якою мовою) на території України.

Тобто тепер можна не просто дублювати чи озвучувати фільми російською, як досі, а дозволено завозити готові фільми з Росії.

"Таким чином уряд створив протекціоністський режим для російської кіноіндустрії, стимулюючи прокатників відмовлятися від послуг українських акторів, перекладачів і студій дублювання. Саме через це у березні в Україні почали демонструвати перші західні фільми, дубльовані в Росії російською мовою", - сказано у заяві "Прості свободи".

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 1
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Увага! Учасникам і організаторам всіх акцій в захист українського кінодублювання! Оскільки учасники мають чітко усвідомлювати, під чим вони підписуються, потрібно оприлюднити попередній варіант постанови кабміну з посиланням на офіційне джерело. Тоді люди побачать, що в тексті чинного варіанту постанови, який містить поправку лютого місяця цього року, відсутній важливий пункт 10б. ось текст чинного положення http://zakon2.rada.gov.ua/laws/show/1315-98-п Інакше ідея безназійно спрофанується. Тоді акції перетворяться на злочин, результатом якого буде ще більша деморалізація українців в Україні.
Відповісти
Останні новини
Відбудеться акція протесту проти знищення українського дубляжу
07 квітень, 2012, 15:33