Романюка попросили «розібратися» з директором «Луцьктепла». ФОТО

Романюка попросили «розібратися» з директором «Луцьктепла». ФОТО
Працівники комунального підприємства «Луцьктепло» вимагають від луцького міського голови «розібратися» із намаганнями «роздерибанити» підприємство та зловживаннями директора Олександра Киричука.

Про це делегація працівників розповіла під час засідання виконкому міськради у середу, 7 травня.

Так, депутат міськради Павло Данильчук пояснив, що саме до нього звернулися комунальники, щоб той вплинув на ситуацію. Динильчук повідомив, що «активісти «Правого сектору», «Самооборони» та «Автомайдану» вже їздили на відкриті збори підприємства».

Він додав, що на працівників «Луцьктепла» тиснуть, щоб ті не протестували проти керівництва: «Людей турбує те, що йде певне залякування, переслідування деяких працівників».

Про тиск на працівників та проблеми підприємства також розповіла екс-голова профспілкового комітету Неоніла Слюсар, яка, за її словами, «з порушенням законодавства була звільнена 17 лютого 2014 року».

Слюсар відзначила, що «основні проблеми (на підприємстві, - ред.) почалися три роки тому, коли відбулася зміна керівництва, коли директором призначили Олександра Киричука».

Вона додала, що він «людина з бізнесу», тому шукає особисту вигоду на такій роботі та «відмиває кошти». За її словами, Киричук представляє бізнес-інтереси групи компаній «Континіум» та планує здати частину рентабельних котелень в концесію.

«На сьогоднішній день є більше 60 котелень. Ряд рентабельних котелень готують для того, щоб їх взяти в концесію, готується розвал підприємства. На ці котельні вироблені технічні паспорти, там укладений з фірмою будівельною договір на капітальний ремонт», - пояснила вона.

Також Слюсар відзначила, що за 3 роки на підприємстві значно зросли борги. «Борги зросли значно. Це пояснюється не тільки різницею в тарифах, це, в першу чергу, пояснюється господарською діяльністю наших керівників, в, першу чергу, директора Кричука та… фінансового директора Казачек Тетяни Віталіївни», - стверджує вона.

Водночас екс-голова профкому відзначила, що неодноразово зверталася до міського голови Миколи Романюка, однак той «ігнорував звернення». «Я вас запрошувала прийти за 3 роки хоч раз на найбільше комунальне підприємство міста. Ви пообіцяли прийти на конференцію 31 грудня», - звернулася Слюсар до мера та додала, що 31 грудня Романюк так і не прийшов.

Саме на цих зборах, за її словами, Олександр Киричук намагався залякати колектив та «позбутися» незалежного профкому.

Також Неоніла Слюсар розповіла, що через борги на «Луцьктепло» хотіли тимчасово припинити подачу гарячої води, однак профком не погодився на такі зміни: «28 квітня відбулися збори профспілкового комітету, на які виносилось питання про згоду профспілкового комітету для керівництва про припинення на 5 місяців подачі для лучан гарячої води, мотивуючи це тим, що ця послуга для нас збиткова».

За її словами, підстав для такого відключення немає. «Ми планово збиткова організація, але тарифи на газ для підприємства поки не підняті, реальних проблем для зупинки подачі гарячої води немає», - відзначила активістка.

Слюсар додала, що тривале відключення може призвести до масової відмови лучан від послуг «Луцьктепла». «Що чекає лучан після того, якби 5 місяців не давали гарячу воду? Лучани поставлять собі бойлери, і восени наша подача гарячої води буде нікому не потрібна. А це буде, зменшення кількості працівників, це закриття бойлерних, можливо, закриття якихось котелень», - заявила вона.

Також активістка розповіла, що директор підприємства хотів для економії коштів змусити працівників тимчасово звільнитися. «Намагався змусити людей писати заяви про добровільний перехід на 4-денний режим роботи. Операторам котелень, які залишаються на 5 місяців без роботи, під усні гарантії директора було запропоновано, порушуючи трудове законодавство, написати заяву на звільнення за власним бажанням. Якщо напишуть – восени будуть назад прийняті на роботу. Хто відмовиться – через два місці буде звільнений по скороченню», - пояснила вона.

Натомість Микола Романюк пообіцяв, що відключати воду будуть лише на окремих котельнях «максимум на тиждень» для планового профілактичного ремонту.

Також Романюк заперечив, що за його каденції продаж чи здача в концесію котелень «Луцьктепла» взагалі можливі.

Міський голова додав, що до 22 травня обіцяє «розібратися» із претензіями щодо роботи директора підприємства Олександра Кирчука. Після цього мер запланував зустрітися із керівництвом «Луцьктепла» та трудовим колективом, щоб «почути обидві сторони».

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 10
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
киричук висуванець партии удар
Відповісти
Тільки він працює на Еремеева. Цей діяч своїх людей всунув у всі партії, які більш- менш мають рейтинг
Відповісти
Підставила та Козлячек Киричука по повній програмі.
Відповісти
цей керовнік луцьктепло добре краде, знаю з того як ми платимо за опалення по нашому будинку, а коли підходили до нього скаржитися,то вів себе дуже нахабно і бажання розібратися в ситуації зовсім не проявляв
Відповісти
а чого тільки слюсар коментувала ситуацію,може вона сама залякала людей?????
Відповісти
така вона страшна, страшніша за Єремеевську банду
Відповісти
Готовимось до появи проблем взагалі з водою: розвал Водоканалу у Континіума на черзі
Відповісти
включіть гарячу воду на привокзальному!!
я вас всіх скоро ПНХ, поставлю бойлер вже за 2 дні.
Відповісти
знайшли кому жалітись РОманюк сам в долі
Відповісти
І весь БЮТ при ньому. Гнати поганою мітлою цих казнокрадів!!!
Відповісти
Останні новини
Романюка попросили «розібратися» з директором «Луцьктепла». ФОТО
07 травень, 2014, 14:59
Яценюк відвідав Слов'янськ
07 травень, 2014, 14:36