У Ковелі хочуть люструвати директора «Водоканалу»

У Ковелі люстрація дісталася й місцевого управління водопровідно-каналізаційного господарства «Водоканал», а саме його керівника Юрія Рибачка, який в травні 2013 року був призначений на цю посаду.

Досі він більше 10 років очолював Ковельське управління по газопостачанню та газифікації, потім ще п’ять років був головою правління ВАТ «Закарпатгаз», - пише ПроКовель.

Громадські активісти міста звернулися до мера Олега Кіндера, Ковельського міськрайонного прокурора Василя Лопохи, начальника Ковельського міськрайвідділу управління СБУ у Волинській області Ігоря Шумиводи, а також до депутатів міськради з вимогою негайно надали «антикорупційну, фінансово-господарську, кримінально-правову та морально-етичну оцінку діяльності керівника УВКГ Рибачка Юрія Івановича».

На засіданні 54 сесії міськради їхню заяву-звернення на п’яти сторінках зачитав депутат Олександр Артишук (ВО «Батьківщина»). Ним у залі були озвучені окремі факти «аморальної поведінки» пана Рибачка, його біографічні дані останніх років.

Відповідно до цього звернення, громадськість міста вимагає від міської влади «на найближчому засіданні виконавчого комітету міської ради, а також сесії, розглянути питання щодо доцільності перебування на вказаній посаді Рибачка Ю. І., висловлення йому недовіри та розірвання з ним відповідного договору (контракту). При цьому наполягаємо на проведенні попередніх громадських слухань з цього приводу».

А у правоохоронних органів - провести ретельні перевірки за викладеними в заяві фактами, а також «іншими відомостями протиправної діяльності вказаної особи, що будуть надані додатково у конфіденційному порядку. За наявності підстав вирішити питання про порушення кримінального провадження відносно вказаної особи».

Опісля того, як Артишук повністю озвучив свій запит, Олег Кіндер його поставив на голосування. Лише 13 голосів «за» - такий результат депутатської підтримки.

До речі, і головуючий і секретар міськради Михайло Гетьман взагалі не брали участі у голосуванні.

Натомість Кіндер запропонував створити спеціальну тимчасову комісію, яка й перевірить факти викладені в заяві і пропише свої рекомендації щодо вирішення даного питання.

Відразу ж назвав прізвища п’яти депутатів, які, мовляв, із цим завдання найкраще впораються, а головою рекомендував обрати Олександра Артишука. Його пропозиція була підтримана одноголосно.

Також він зауважив, що голова новоствореної комісії має можливість ввести до її складу окремих спеціалістів у галузі економіки, комунального господарства, юристів та представників громадськості.

Тоді ж і домовилися, що на червневій сесії міськради, комісія представить свій звіт щодо виконаної роботи. Наразі такий хід подій задовольнив тих, хто підписався під заявою-зверненням.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
давно пора,він там так зажрався що дальше вже нема куди!
Відповісти
Я пропоную забрати Юру з Ковеля і поставити міським головою Луцька!Побачите як оті таргани-дармоїди ,про яких пишуть місцеві інтернет-видання, хлинуть як стічні води до центрів зайнятості! І все запрацює, завиблискує,поїде, розбудується.Буде як в Південній Кореї чи в Білорусі, а не те, що зараз, расп...тво!Нам зараз саме такий і потрібен!Інакше-попа!
Відповісти
Останні новини
У Ковелі хочуть люструвати директора «Водоканалу»
07 травень, 2014, 15:19