Ветерани Волині закликають відмовитися від «георгіївських стрічок»

Ветерани Волині закликають відмовитися від «георгіївських стрічок»
Волинські ветерани закликають обмежити себе цьогоріч у використанні звичної символіки під час заходів 9 травня заради миру.

Збори обласної організації інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій, присвячені 69–й річниці перемоги над нацизмом у Європі, відбулися 7 травня, - пише Волинь-нова.

Відкрив зібрання голова цієї організації Леонід Корчук. Після виступів члени організації прийняли звернення до волинян.

У ньому, зокрема, наголошується: «Для українців війна розпочалась у 1939–му окупацією Польщі. Через 75 років ми знову опинились на порозі війни. Але тепер агресію та приховане вторгнення несе колишній союзник. Політика Путіна становить пряму загрозу незалежності та територіальній цілісності нашої держави».

У зверненні також зазначено, що під час заходів до Дня Перемоги існує велика ймовірність провокацій, пов’язаних із використанням георгіївських стрічок та комуністичної символіки.

Обласна організація інвалідів війни, Збройних сил та учасників бойових дій закликала всіх ветеранів та мешканців краю, незалежно від ідеологічних переконань, національностей та віросповідання, проявити толерантність, стриманість та єдність у прагненні зберегти мир.

«Упевнені, що наші спільні зусилля, певні обмеження на використання у ці дні традиційної символіки, повага та чуйність до ветеранів, дозволять з гідністю відзначити 9 Травня, згадати героїв та вшанувати всіх загиблих», — наголошується у зверненні.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Ветерани Волині закликають відмовитися від «георгіївських стрічок»
08 травень, 2014, 08:54