У Луцьку - виставка агітплакатів

У Луцьку - виставка агітплакатів
У Луцьку відкрили виставку із агітаційними матеріалами Радянського Союзу, нацистської Німеччини та Української повстанської армії.

Експозиція запрацювала 7 травня у Волинському краєзнавчому музеї і має назву «Друга світова війна в Україні крізь призму агітплаката», - повідомили в музеї.

Створена вона на основі експонатів із музейних фондів, які в рамках даної виставки вперше об’єднані в концептуально єдину колекцію.

Гості музею, учні Волинського обласного ліцею з посиленою військово-фізичною підготовкою, ознайомились із представленими агітаційними матеріалами Радянського Союзу, нацистської Німеччини та Української повстанської армії.

Під час екскурсії автор виставки, старший науковий співробітник відділу новітньої історії Сергій Лис, розповів про перебіг цієї найкривавішої з воєн з точки зору заангажованого мистецтва різних ідеологій воюючих сторін.

На виставці представлені радянські агітплакати різної тематикиі листівки плакатного типу УПА видатного волинського художника-графіка Ніла Хасевича, який в умовах боротьби з гітлерівським та сталінським тоталітарними режимами намагався протидіяти їхній пропаганді та доносити до українців суть боротьби українських повстанців за незалежну Соборну Україну.

Окремим блоком представлені зразки нацистських агітплакатів, призначених для поширення на території України, які є по-своєму повчальною ілюстрацією доби німецької окупації. Адже вони – яскравий приклад подачі спотворених фактів для дезорієнтації населення в умовах ведення нацистами інформаційної війни як з радянською пропагандою, так і з агітацією УПА.

Презентація виставки «Друга світова війна в Україні крізь призму агітплаката» продовжує ряд музейних заходів, приурочених Дню Перемоги.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
У Луцьку - виставка агітплакатів
08 травень, 2014, 09:43