На Волині збирають волонтерів, щоб агітувати виборців

На Волині збирають волонтерів, щоб агітувати виборців
У Волинській області 9 травня стартує проект «Прийди на вибори! Захисти державу», в рамках якого будуть агітувати прийти на вибори та голосувати чесно.

Про це розповіли організатори акції на прес-конференції у четвер, 8 травня.

За словами заступник голови громадської організації «Асоціація молодих реформаторів» Марії Доманської, президентські вибори 25 травня «є дуже важливими для суспільства, це один із історичних моментів».

«Кожен громадянин має усвідомити, що новообраний глава держави – це перший, але найголовніший крок для вирівнювання ситуації в країні. За всі 23 роки існування України - це найвідповідальніша виборча кампанія, від якої залежить життя і майбутнє кожного громадянина – від дитини до літньої людини», - пояснюють організатори кампанії.

Доманська додала, що «Прийди на вибори! Захисти державу» будуть організовувати у 16 областях громадські об’єднання, які входять до структури «Громадські ініціативи України».

Представник «АМоРе» Антон Євтушок розповів, що на Волині планують об’їздити більшість районів.

«Щодня будемо відвідувати мінімум три більших населених пункти та менші села, містечка… Обираємо найбільше скупчення людей, площі, там проводимо акцію та паралельно поширюємо листівки та агітаційну продукцію»,- пояснив він.

Ще одним із елементів акції є кампанія «Діалог з Президентом». Волонтери звертатимуться до громадян з проханням написати листа майбутньому президенту і висловити свої думки з приводу проблем та першочергових змін, які необхідно зробити Україні. Всі листи обіцяють передати новообраному президенту, як тільки він вступить на посаду.

Почати акцію планують у Луцьку, де 9 травня хочуть роздати 100 метрів жовто-синіх стрічок. Всього ж на Волинь в рамках акції виділили 2500 метрів стрічок.

Відвідати більшість районів Волині планують за 7-8 днів. Щоб це здійснити, активісти заручили підтримкою «Автомайдану». Представник цієї організації Олег Бондарук відзначив, що вони займуться доведенням волонтерів та заодно планують відвідати автомайданівців в районах.

Долучитися до ініціативи від імені «Самооборони Майдану» пообіцяв заступник голови штабу на Волині Богдан Климчук. Також він нагадав, що паралельно в районах будуть записувати добровольців у батальйони територіальної оборони.



Довідка
Стати волонтером акції «Прийди на вибори! Захисти державу» можна, звернувшись до її організаторів Марії Доманської (093 873 72 80) та Антона Євтушка (050 517 68 71).

Захід фінансується за рахунок коштів національного фонду в підтримку демократії (США).



Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 2
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А что, кого-то надо еще и агитировать? Разве не все еще поголовно за "Ukraine über alles!"?
Відповісти
Може хоч пропаганду порошенка трохи знищать...
Відповісти
Останні новини
На Волині збирають волонтерів, щоб агітувати виборців
08 травень, 2014, 12:37