Через регіоналів і комуністів не відбулася сесія Ратнівської райради

Через регіоналів і комуністів не відбулася сесія Ратнівської райради
Депутати Ратнівської районної ради, зібравшись на чергове засідання сесії та маючи кворум, розійшлися ні з чим.

Про це розповідає Волинь-нова за 7 квітня.

Каменем спотикання стали два питання проекту порядку денного сесії. Їх озвучила керівник фракції Партії регіонів Валентина Краглик.

Одне стосувалося звернення депутатів райради до Верховної Ради України з вимогою прийняти проект Закону України про порядок імпічменту Президента, друге адресувалося Голові Верховної Ради України та голові обласної ради щодо фінансової підтримки органів місцевого самоврядування.
Як зазначив голова райради Микола Макарук, сільські ради забезпечені коштами на зарплату лише по травень. Валентина Краглик у свою чергу запевняла, що нічого тривожитися, кошти у держави, мовляв, є і будуть виділені. І тому вона висловилась проти включення цього питання до порядку денного.

Зрештою, коли всі після перерви зібралися у сесійній залі, Микола Макарук ще раз поставив на голосування проект порядку денного за основу. Лічильна комісія нарахувала 25 голосів, тобто стільки, скільки й було потрібно для прийняття рішення.

Це сталося завдяки двом депутатам-комуністам. Але з таким результатом був категорично не згодний депутат від Партії регіонів Тимофій Новік – перший заступник голови райдержадміністрації. Він запротестував, що неправильно порахували голоси.

Микола Макарук ще раз поставив на голосування проект порядку денного в цілому. На цей раз для прийняття рішення не вистачило всього два голоси.

Виявилося, що двоє депутатів-комуністів – Микола Денисюк із Щитинської Волі та Іван Пишук із Кортеліс – цього разу проголосували проти.

Миколі Макаруку не залишалось нічого іншого, як оголосити перше пленарне засідання чотирнадцятої сесії райради закритим.
Депутат від «Фронту Змін», екс-голова райдержадміністрації Адам Харлампович, коли народні обранці почали підніматись із стільців, заявив: «Ось так представники Партії регіонів «економлять» кошти».

Він же наголосив, що багато депутатів приїхали з далеких сіл. І не проголосувати за порядок денний – це, на думку Харламповича, явно не «турбота» про народ.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Через регіоналів і комуністів не відбулася сесія Ратнівської райради
08 квітень, 2012, 10:17