У Музеї волинської ікони – ексклюзивна виставка. ФОТО

У Музеї волинської ікони – ексклюзивна виставка. ФОТО
У Музеї волинської ікони відкрилася виставка «Царице миру, молись за нас».

Серед ликів Пресвятої Богородиці XVII–XXI століть із колекцій музею представлено й шість її образів зі збірки митрополита: Волинську, Почаївську, Холмську, Белзьку (Ченстоховську), Вишгородську (Володимирську) та Тростянецьку, - повідомили у волинській єпархії УПЦ КП.

У першій частині експонуються святині, починаючи з ХVІІ століття, зібрані під час експедицій храмами Волині. Інша частина представляє ікони ХХ–ХХІ віків, надані місцевими колекціонерами. В цих образах уже застосовано сучасні технології, наприклад, шиття бісером чи викладення з лози.

Усього ікон більше п’ятдесяти. А починається експозиція із недавно відреставрованого образа Богоматері, який, за припущеннями, перебував у вже не існуючому Туропинському монастирі (Турійський деканат).

«Сьогодні, коли всі розмірковують про одну тему – тему напруги в українському суспільстві, ви даєте нам можливість подивитися на життя як таке у своїй основі. Торкаючись тих духовних скарбів, що в нас є, ікон Божої Матері, можемо сказати, що Волинь воістину під Її покровом, бо найбільше ікон Божої Матері (явлення цих ікон), власне, на Волині», - зауважив Митрополит Луцький і Волинський Михаїл.


Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Теги: УПЦ КП
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.