Волинську «Cамооборону» реорганізують

Волинську «Cамооборону» реорганізують
«Самооборона Майдану» на Волині переформатовується та долучається до створення територіальних військ оборони в області.

Про це розповів начальник штабу цієї структури Андрій Хведчак на прес-конференції у четвер, 8 травня.

Такі зміни внесуть згідно наказу центрального керівництва «Самооборони». За словами Хведчака, в Луцьку батальйону територіальної оборони буде формуватися з добровольців.

Представник «Самоборони» Руслан Галяс відзначив, що Спілка ветеранів Афганістану, «Правий сектор», «Автомайдан», вирішили долучитися до наповнення батальйону офіцерами та солдатами.

За його словами, у обласному військкоматі планують створити основний та резервний батальйони чисельністю по 500 чоловік, які будуть підпорядковуватись Міністерству оборони.

Основний буде базувати у Володимирі-Волинському, а потім переведений на Схід, а резервний залишиться у Луцьку.

За словами Галяса, військовослужбовці, які планують служити у резервному батальйонів, підписують контракт на 3 роки та отримують заробітну плату лише на той час, коли перебувають на тренувальних зборах, а ті, хто буде служити основному батальйоні – контракт до того моменту, поки в країні не стабілізується ситуація. Вони будуть отримувати зарплатню за час служби.

У батальйони набирають людей від 20 до 40 років. За словами Андрія Хведчака, це може створювати певні проблеми, бо ветерани-афганці, які мають значний досвід та могли б стати організаційною основою, як правило, старшого віку.

Також самооборонівці планують створити громадську структуру, щоб включити до неї тих, хто бажає долучитися до захисту Луцька, якщо це буде необхідно, однак не підпадає під критерії, чи не хоче іти на контракт до Збройних сил.

Такі добровільні дружини планують готувати на випадок небезпеки від провокаторів та диверсантів. До такої організації планують залучити до 500 людей.

Бажаєте дізнаватися головні новини Луцька та Волині першими? Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram!
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
Коментарі 0
  • Статус коментування: премодерація для всіх
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Останні новини
Волинську «Cамооборону» реорганізують
08 травень, 2014, 16:18